FCK-anfører: Derby mod Brøndby er sæsonens største kamp

Søndagens kamp i Alka Superligaen mod Brøndby er ekstra vigtig for FC Københavns anfører Thomas Delaney.

Det er en af sæsonens helt store kampe, der venter, når FC København tager imod Brøndby til søndagens derby i Alka Superligaen.

FCK-anfører Thomas Delaney mener, kampen er noget helt særligt, fordi den også er det for de to klubbers fanskare.

- Derbykampene er for mig de største kampe i sæsonen. Vi har heldigvis været gode mod Brøndby på det seneste og vundet nogle gode sejre. Og det første, der falder mig ind, er, at vi har vundet mesterskabet på Brøndby Stadion.

- Der er en stor rivalisering blandt FCK- og Brøndby-fans, og det udmønter sig i en stor rivalisering mellem de to hold, siger Delaney til klubbens hjemmeside.

- Vi har vist fine takter senest i pokalsejren mod Randers. Og jeg forventer, at vi kan bygge videre på det, siger midtbanespilleren.

Da FCK senest mødte Brøndby på hjemmebane vandt københavnerne på et mål af Bashkim Kadrii, og det var samtidig Tom Høglis første derby. Et opgør, FCK-backen stadig husker.

- Det var helt fantastisk. En international atmosfære. Fantastisk støtte. En stor oplevelse, siger Høgli, der kunne mærke, at kampene mod Brøndby betyder rigtig meget.

- Det ligger simpelthen bare i luften, at denne her kamp er helt speciel. Og at det er en kamp, som betyder rigtig meget. Den betyder sikkert også ganske meget for vores modstander.

- Jeg tror den rangerer rigtig højt i Europa, hvad angår prestige og tænding og atmosfære, siger Høgli.

Han forsøger at sammenligne opgøret med kampe, han tidligere har spillet i sin karriere.

- I forhold til andre ting, jeg har prøvet, så er det her altså helt specielt. For vi er jo to hold, som ligger ret tæt på hinanden rent geografisk, og det kan man mærke i den rivalisering, der er mellem klubberne.

- Det var også specielt, da jeg var i Club Brugge, når vi mødte Anderlecht, men der er langt mellem de to byer - så det er langt fra det samme, fortæller Tom Høgli.

Nordmanden fortæller, at det er opgør, som kampene mod Brøndby, han drømte om, da han var en lille dreng med fodboldambitioner.

- Det er absolut sådanne kampe, man lever for som fodboldspiller. Når man som lille har drømme om at spille store opgør, så er det lige præcis sådan en match som denne, man ønsker at spille, siger Høgli.

Kampen mellem FCK og Brøndby fløjtes i gang klokken 15 i Telia Parken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik