Sympatistrejke er på vej i flybranchen

Serviceforbundet varsler, at forbundets medlemmer vil sympatistrejke for at støtte Norwegian-piloter.

Serviceforbundet varsler nu, at forbundets medlemmer vil gå i sympatistrejke i forbindelse med strejken blandt Norwegians piloter.

Det oplyser formanden for Serviceforbundet John Dybart til Ritzau. Torsdag har Serviceforbundet afsendt første strejkevarsel, og hvis ikke Norwegians piloter vender tilbage til arbejdet inden i næste uge, vil forbundet afsende andet strejkevarsel.

Dermed kan en sympatistrejke bryde ud om to uger, siger John Dybart, og det kan ramme Norwegian bredt.

- Jeg vil antage, at 3000 af vores medlemmer kan blive involveret i en eventuel sympatistrejke - heraf 2000 medlemmer med funktioner i luften.

- Her i huset dækker vi både kabine og cockpit. Vi kan også udvide sympatistrejken til visse dele af security i lufthavnen, siger han.

- Vi er det første LO-forbund, der har taget taget den her beslutning, fordi vi har fået en henvendelse fra det norske forbund Parat. Det, Norwegian vil tilbyde de strejkende, er så horribelt, at det udløser fuld soliditet, siger John Dybart.

Det er blandt andet de lønninger, som Norwegians piloter bliver tilbudt, som forbundsformanden er utilfreds med.

Serviceforbundet har bedt LO om at indkalde de andre forbund i LO til et koordinerende møde om udvidelse af sympatistrejken til andre forbund.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik