Dansk milliardær frarøvet 2,5 millioner i hjemmet

Hjemmerøver truede med pistol storaktionær til at overføre en stor sum penge. En mistænkt mand er fængslet.

Coloplast-ejer Niels Peter Louis-Hansen var i weekenden offer for et groft hjemmerøveri. Louis-Hansen er blandt landets rigeste mænd. Alene ejerandelen i Coloplast er mere end 20 milliarder kroner værd.

Den formodede gerningsmand til hjemmerøveriet blev fængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby mandag eftermiddag. Det oplyser Nordsjællands Politi til Ritzau.

Røver gav brev med instrukser

Ved røveriet, som skete søndag aften, trængte gerningsmanden ind hos Coloplast-ejeren i hjemmet på Vedbæk Strandvej nord for København ved at smadre en rude.

Herefter truede han med en pistol Louis-Hansen og dennes hustru til at overføre 2,5 millioner kroner til en bankkonto.

Ifølge politiets sigtelse udleverede gerningsmanden et brev til Niels Peter Louis-Hansen. Brevet indeholdt instrukser om, hvad gerningsmandens krav var.

Efter at have læst brevet blev Louis-Hansen tvunget til at foretage en opringning til sin bank, som derefter overførte de mange penge.

Nordsjællands Politi ønsker ikke at oplyse, om pengene er blevet tilvejebragt igen. Det skyldes, at grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

Minimumsstraf er 5 års fængsel

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi anser røveriet som et såkaldt egentligt hjemmerøveri. Det vil sige, at gerningsmanden er trængt ind i hjemmet med det formål at røve - i modsætning til en tyveknægt, der bliver overrasket og bruger vold eller trusler.

Minimumstraffen for et egentligt hjemmerøveri er minimum fem års fængsel.

Ifølge det seneste årsregnskab fra Coloplast ejede Niels Peter Louis-Hansen ved udgangen af 2014 knap 21 procent af aktierne i selskabet. På baggrund af lukkekursen på Københavns Fondsbørs mandag svarer den ejerandel til 22,5 milliarder kroner.

(Foto: Coloplast)


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik