Diplomatisk krise på Hvidovre Hospital

Alvorligt syge patienter, læger og sygeplejersker er lige nu taget som gidsel i en diplomatisk krise på Hvidovre Hospital.

Konflikten startede da den saudiarabiske ambassadørs mor blev indlagt på hospitalet til genoptræning efter en blodprop i hjernen.

Straks ambassadør Mohammed Ibrahim Al-Agails mor kom til Hvidovres specialiserede Neurorehabiliteringsafsnit, der er for patienter, som har pådraget sig en hjerneskade, begyndte familien at diktere dagligdagen for personalet og andre patienter.

Det kan Ekstra Bladet i dag afsløre på baggrund af interne mails fra hospitalsledelsen og kilder tæt på episoden.

Mailsene afslører således, at man som følge af ambassadefamiliens krav har haft lukket to senge på afsnittet, ligesom familien nægtede at flytte afdeling, fordi de ikke var tilfreds med badeforholdene.

Håndteringen af sagen møder kritik fra overlæge Ole Davidsen, der selv er ansvarlig for behandlingen af hjerneskadepatienter:

- Alle patienter skal behandles optimalt og ensartet. Det er derfor ikke acceptabelt, at man tager særhensyn eller lukker senge for at en bestemt patient skal have det særligt godt, siger Ole Davidsen, der også er medlem af regionsrådet for Venstre i Midtjylland.

Vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen bekræfter over for Ekstra Bladet, at der har været tale om særbehandling. Desuden bekræfter han, at badeforhold har spillet ind på valg af afdeling.

- Vi har at gøre med en meget syg patient, som har fået en meget alvorlig hjerneskade, og vi prøver at gøre det bedste om muligt, og så er der nogle ting, hvor vi tænker anderledes, fordi vi er danskere, end man gør, når man kommer fra Saudi Arabien, siger han.

Ambassadøren mener ikke, at familien har fået særbehandling:

- De har behandlet hende nøjagtig som en normal dansker. Hendes medicinske situation gør, at hun skal blive på Hospitalet. Jeg ville flytte hende, hvis jeg kunne, siger Mohammed Ibrahim Al-Agail.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik