Tre mænd er anholdt for hæleri med kobberkabler

Tre anholdt for hæleri med Banedanmarks kabler. Har ikke forbindelse til kabeltyveri i hovedstaden onsdag.

Københavns Politi har onsdag anholdt tre mænd under et besøg på en skrothandel i Sydhavnen.

De tre mænd er sigtet for hæleri efter fund af kabelrester, som, politiet mener, er identisk med Banedanmarks kabler, oplyser Rigspolitiet.

- Vi kan ikke sige, fra hvilket tyveri kablerne stammer, men vi mener, det er Banedanmarks kabler, siger kommunikationsmedarbejder Thomas Kristensen fra Rigspolitiet til Ritzau.

Mændene skal ikke fremstilles i et grundlovsforhør, så de bliver løsladt efter afhøring, oplyser den centrale efterforskningsleder Kenneth Jensen ved Københavns Politi.

Kabeltyverier fra S-tog-linjer er et stigende problem. I 2012 var der i alt 52 tyverier af kobberkabler på S-toglinjer. Året efter var tallet 152 og sidste år steg antallet til 173, viser tal fra Banedanmark ifølge DR.

Tirsdag aften har tyve været på spil igen og stjålet kabler på Køge Bugt Banen.

Det skabte problemer for trafikken onsdag morgen og formiddag, hvor der ikke kørte S-tog mellem Hundige og Dybbølsbro på grund af kabeltyveriet, der er sket ved Åmarken.

På strækningen mellem Hundige og Københavns Hovedbanegård blev der i stedet indsat togbusser, mens Banedanmark satte "alt det mandskab ind, vi kan skrabe sammen", for at udbedre skaderne.

Yderligere to gange inden for den seneste uge har tyve været på spil på Køge Bugt Banen. Det ene kabeltyveri skete fredag - det andet søndag.

Tyvene går typisk efter at få fingre i kobberkabler. Banedanmark oplyser, at de løbende udskifter kabler af kobber til kabler af aluminium, som ikke har en nævneværdig værdi for tyvene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik