S-ordfører: Kabeltyverier skal bekæmpes med task force

I december nedsatte Transportministeriet en arbejdsgruppe, som skal få bugt med tyverier af togkabler.

En arbejdsgruppe nedsat af regeringen er allerede ved at se på, hvordan de mange tyverier af især S-togenes kabler kan kommes til livs.

Det fortæller transportordfører Rasmus Prehn (S) mandag morgen, efter at flere kabeltyverier weekenden over har sat S-tog ud af drift og forsinket trafikken på Køge Bugt Banen.

Den såkaldte task force, hvor Transportministeriet, Justitsministeriet, Banedanmark og Rigspolitiet deltager, blev nedsat i december.

- Noget af det, Banedanmark allerede er i gang med, er at teste andre kabeltyper end kobber af, så de ikke er så interessante at stjæle.

Ifølge Banedanmark er det strategien at lægge aluminiumskabler i stedet for kobber, når skinnenettet bliver udsat for tyveri.

Men ifølge Rasmus Prehn klipper tyvene alligevel kablerne over, og når de ser, at det er aluminium, lader de dem bare ligge. Og det forsinker også trafikken.

- Men vi prøver at sende et signal om, at der ikke er noget at komme efter, siger politikeren.

Derudover forsøger arbejdsgruppen at udstyre kablerne med sporingsmekanismer, så man kan finde frem til de personer, der har stjålet kablerne.

I december skrev Transportministeriet, at over 1600 tog i løbet af 2014 var blevet aflyst eller forsinket på grund af kabeltyverier på S-togsnettet.

- Vi vil også gerne opfordre borgerne til at indberette det, hvis de ser noget mistænkeligt, siger Socialdemokraternes transportordfører.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik