Farligt krudtlager stjålet igen

For anden gang på to år er særligt farligt fyrværkeri blevet stjålet fra et lager i en militærbunker i Allerød. Begge gange tilhørte fyrværkeriet Trier Festfyrværkeri i Farum. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mellem fredag og mandag opbrød tyvene med skærebrænder en 10 centimeter tyk ståldør og herefter en anden dør for at komme ind til lageret, der ligger på et militært område på Ellebækvej i Allerød, oplyser Nordsjællands Politi.

Fyrværkeriet er produceret af Aalborg Fyrværkerifabrik og solgt til Trier Festfyrværkeri, fortæller Thomas Brix, it- og mediechef i Aalborg Fyrværkerifabrik.

Han kan næsten ikke understrege nok, hvor farligt fyrværkeri, der er tale om. Tyvene er nemlig gået målrettet efter luftbomber - også kendt som krysantemumbomber, som de har stjålet 875 af.

Det stjålne fyrværkeri er livsfarligt

- De luftbomber er mere farlige, end de kanonsalg, der bliver importeret, for der sidder lunter med forsinkelse. Luftbomber er lavet til at skulle skyde af sted i bestemte rør. Der sidder en halv meter lunte, og så tænker man: Den brænder i lang tid, men det gør den ikke. Lige så snart, flammen rører enden, så springer luftbomben. Så det er livsfarligt, siger Thomas Brix.

Han tilføjer, at fyrværkeri er utroligt let omsættelige varer, især i december. Her er dog tale om professionelt fyrværkeri, som kun godkendte og uddannede festfyrværkere må håndtere.

Også i december 2012 forsvandt der fyrværkeri fra en bunker i Allerød, hvor Trier Festfyrværkeri havde lager. Dengang var der tale om 400 luftbomber.

Thomas Brix kender ikke til andre tyverier fra bunkere med fyrværkeri men oplyser, at der hvert år bliver stjålet fyrværkeri fra containere. Her er der dog tale om konsumfyrværkeri, der kan sælges i almindelige butikker.

Det lykkedes ikke i går at få en kommentar fra Trier Festfyrværkeri.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik