24 børn kan være udsat for sexovergreb fra 46-årig mand

Det viser sig nu, at den fængslede mand har begået flere overgreb end først antaget.

Under en afhøring af den 46-årige mand, der siden 21. marts har siddet fængslet for seksuelt misbrug af flere børn under 12 år, har manden fortalt om en række øvrige overgreb.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse torsdag.

Politiet har nu identificeret 24 børn, der alle kan have været udsat for seksuelt misbrug. Der har i det fleste tilfælde været tale om blufærdighedskrænkelser eller anden kønslig omgang end samleje.

quote Vi står med en meget alvorlig sag. Vi har derfor nedsat en gruppe af dedikerede efterforskere og nogle af Danmarks mest rutinerede videoafhørere, for at komme til bunds i dette sagskompleks.

Ole Nielsen, politikommissær, Københavns Vestegns Politi

Overgrebene fandt også sted på arbejdet 

De tidligere kendte overgreb fandt sted i mandens fritid, og Albertslund Kommune, udtrykte efter anholdelsen bekymring for, om der også kunne være sket overgreb i den kommunale institution, han var ansat i. Det viser sig nu at være tilfældet.

Et antal af overgrebene er desuden fundet sted i forbindelse med mandens frivillige arbejde i en spejderklub i Brøndby. Her har politiet så sent som onsdag aften deltaget i et orienteringsmøde for forældrene.

- Vi står med en meget alvorlig sag. Vi har derfor nedsat en gruppe af dedikerede efterforskere og nogle af Danmarks mest rutinerede videoafhørere, for at komme til bunds i dette sagskompleks. Samtidig er vi i et meget tæt samarbejde med de kommunale myndigheder, spejderne og Børnehus Hovedstadens psykologer, siger efterforskningslederen i sagen, politikommissær Ole Nielsen.

Hos Albertslund Kommune har man nu tilbudt psykologhjælp til børn, forældre og personale.

- Efterforskningen viser nu, at der desværre er begrundet mistanke om, at der også er sket overgreb på børn i institutionen. Derfor afholdt vi sammen med politiet et nyt møde med forældrene i går aftes. Det er så menneskeligt svært det her, ikke mindst for forældrene, og det skal selvfølgelig undersøges til bunds, siger børne-, sundheds- og velfærdsdirektør Kristina Koch Sloth i en skriftlig kommentar. 

Dobbeltlukkede døre

Sagen har været behandlet for dobbeltlukkede døre, og der er derfor flere detaljer, der ikke er kendt for offentligheden, ligesom der er navneforbud i sagen. Samtidig er der oplysninger, politiet ikke giver af hensyn til de muligt forurettede børn.

Ole Nielsen håber dog, sagen kan afdækkes fuldt. Indtil videre har den sigtede mand nemlig valgt at samarbejde med efterforskerne.

Manden blev varetægtsfængslet 17. marts i fire uger frem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik