Fik bøde på 361.706 kr af Nemlig.com

Selvstændige vognmænd, der bringer varer ud for det danske net-supermarked, har flere bøder hængende over hovedet.

For eksempel koster det 8.000 kroner at udeblive fra en af Nemlig.com's ruter - uanset årsagen til udeblivelsen. Det skriver Avisen.dk.

Vognmand Karim Bouabdallati fik ørerne i maskinen efter at have stillet cirka 30 biler og chauffører til rådighed for Nemlig.com i november og december 2010.

Den samlede bøde - alene for december måned - lød på 361.706 kroner. Årsagerne var blandt andet at flere af hans biler havde siddet fast i sneen.

"Jeg fik et chok," siger Karim Bouabdallati, der ejer vognmandsfirmaet DPE til Avisen.dk.

Firmaet kørte for Nemlig.com i to måneder, før ejeren fik nok.

Ifølge den faktura, som DPE sendte til Nemlig.com for kørslen i december, havde vognmandsfirmaet tjent 393.450 kroner plus moms. Bødesmækket var altså næsten lige så stort som indtjeningen.

Hvis Karim Bouabdallati havde betalt bøden, ville han have 31.744 kroner i hånden til at betale cirka 30 chauffører for en måneds arbejde.

"Bøderne er uforskammet store i forhold til timeprisen. I mine øjne er det den enkelte vognmand og hans chauffører, der betaler prisen for den billige levering," siger han til Avisen.dk.

Det koster 500 kroner per kunde at komme for sent og for tidligt. En vognmand får 271 kroner plus moms i timen.

Avisen.dk er i besiddelse af en opgørelse, som Nemlig.com's administrerende direktør sendte til Karim Bouabdallatis vognmandsfirma i januar 2011.

Nemlig.com betaler ifølge kontrakterne kun de selvstændige vognmænd for den tid, netsupermarkedet beregner en rute til at vare. Der er dermed ingen betaling for at læsse og aflæsse eller for forsinkelser.

To af de dage, hvor der var mange forsinkelser, var den 22. og 23. december. Ifølge DMI var der en snedybde på 15-30 centimeter i Storkøbenhavn på det tidspunkt. Ifølge DPE kørte ti af firmaets biler fast i sneen på Nemlig.com-ruter den 22. december. Dagen efter var de endnu ikke trukket fri af sneen, og derfor kunne firmaet ikke stille med det aftalte antal biler.

Ifølge ejeren var sneen en stor del af grunden til, at firmaet fik en bøde på 240.000 kroner for udeblivelser.

Avisen.dk har tidligere beskrevet, hvordan Nemlig.com's bødesystem rammer chaufførerne hårdt.

I den forbindelse sagde Stefan Plenge, der er Nemlig.com's administrerende direktør til Avisen.dk, at antallet af bøder var minimalt.

Det fastholder han i dag.

"Generelt omkring vores bødesystem kan jeg sige, at det handler overhovedet ikke om profit, at der kun gives forsvindende få bøder, og at langt hovedparten af de bøder, der gives, er på 100 kroner," skriver Stefan Plenge i et skriftligt svar til Avisen.dk.

Stefan Plenge vil ikke kommentere bødesmækket på de 361.706 kroner eller Karim Bouabdallatis kritik, fordi sagen i hans øjne er afsluttet, skriver Avisen.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik