Pub-kæde vil kræve erstatning

Pubkæden The Old Irish Pub vil kræve erstatning for tabte indtægter fra en andelsboligforening i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Pubben vil åbne en udgave af sit populære pubkoncept i et af andelsforeningens butikslokaler, men en retssag forhindrer The Old Irish Pub i at gå videre med projektet.

Andelsforeningen nægter nemlig ejeren af lokalet at leje det ud til pubben. Retten i Hillerød afgjorde i maj, at ejerne godt kan leje det ud til pubkæden, men andelsforeningen har anket sagen, som kommer for retten i Østre Landsret til august næste år.

I mellemtiden går The Old Irish Pub glip af indtægter hver dag, mener indehaver Kristian Blak.

- Vi taber penge på at de ikke overholder byrettens afgørelse. Så vi har varslet et erstatningskrav, siger han. Kristian Blak vil dog ikke sætte tal på erstatningskravet, men kalder det »et højt tal«.

- Det vil være en af de største irske pubber i Danmark, og vi ved godt, hvad vi taber hver måned. Og jo længere vi venter, jo dyrere bliver det, siger Kristian Blak til Frederiksborg Amts Avis.

I andelsforeningen tager bestyrelsesformand Jens Kramhøft erstatningskravet roligt.

- Den rådgivning vi har modtaget er, at vi kan risikere at få en erstatningssag, men at det krav de kan rejse vil være begrænset, siger han.

Advokat Jens Klokhøj, ekspert inden for lejeret og andelsboliger vurderer, at The Old Irish Pub har mulighed for at vinde en sag om erstatning, hvis de kan sandsynliggøre, at de har et tab, siger han.

Til gengæld er det ikke sikkert, at kravet skal rejses mod andelsboligforeningen. Det kan være udlejeren, der er erstatningspligtig, da der ikke er et kontraktforhold mellem den irske pub og andelsforeningen. Udlejeren vil herefter kunne kræve erstatning fra andelsboligforeningen.

- Det kommer an på, hvordan de er bundet op på hinanden, men umiddelbart tror jeg, det vil være den vej igennem, siger Jens Klokhøj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik