FCK forpurrer Aggers comeback-fest i Superligaen.

Bashkim Kadrii blev matchvinder for FCK, som hjemme slog Brøndby med 1-0 i Daniel Aggers comeback-kamp.

Noget af presset på FC København-manager Ståle Solbakken forsvandt søndag aften i Telia Parken, da nordmandens mandskab på et Bashkim Kadrii-mål vandt 1-0 over ærkerivalen Brøndby i Superligaen.

Til gengæld steg presset yderligere på Brøndby-træner Thomas Frank. Fire nederlag i otte kampe. Det er ikke godt for Brøndby, der i nationalarenaen havde en vis Daniel Agger med fra start.

Og lad os få overstået Agger med det samme. Det længe ventede comeback for den tilbagevendte Brøndby-stjerne kom mod FCK, og den danske landsholdsanfører påtog sig med det samme rollen som gæsternes forsvarsgeneral i de 70 minutter, han spillede.

Agger dirigerede rundt med sit forsvar og især makkeren i midterforsvaret, Dario Dumic, der altså i første omgang var blevet foretrukket som Aggers makker.

Både i sine defensive og offensive aktioner agerede Agger ganske sikkert, og det var ikke til at få øje på umiddelbare svagheder hos Agger, der på grund af skader i sæsonoptakten ikke er i kampform i øjeblikket.

Ved FCK's dødbolde fik Agger fornøjelsen af at dække sin landsholdskollega Andreas Cornelius op, og FCK-angriberen mente sig snydt for et straffespark ved spillernes første duel efter et hjørnespark. Cornelius og Agger havde en god intern fight generelt.

Tilbage til selve kampen. Kulissen var et topbrag værdig. Ingen tvivl om det. 32.525 mennesker sad på lægterne. Men opgøret var - desværre - længe det, som det også var. Et københavner-derby mellem to hold fra midten af rækken.

Bevares, den stemning, som begge klubbers fans skabte, ses ikke bedre i Superligaen, men spillet var ikke prangende, og chancerne var svære at spotte.

Der skulle gå 40 minutter, før den første nævneværdige chance bød sig. Cornelius headede på mål, men Brøndby-keeper Lukas Hradecky leverede også en fin redning i situationen.

Det var godt for kampen, at Kadrii kort inde i anden halvleg scorede til 1-0 for FCK efter et flot opspil i venstre side. Scoringen skabte mere liv i kampen og sørgede om ikke andet for en intens stemning til sidst, fordi Brøndby skulle gå efter en udligning.

Brøndbys offensiv savnede virkelig Johan Elmander. Den svenske angriber sad over med en hjernerystelse. Gæsterne var tamme offensivt og ikke i nærheden af en udligning.

FCK-keeper Stephan Andersen - med en fortid i Brøndby - havde mest at lave, når han skulle fjerne de genstande, Brøndby-tilhængerne kastede efter ham i anden halvleg.

På FCK's bænk sad Nicolai Jørgensen, der i torsdags blev matchvinder for FCK i Europa League-sejren over HJK Helsinki med to scoringer som indskifter. Offensivspilleren er endnu ikke klar til en hel kamp, så det var ventet, at han startede på bænken.

Det var også ventet, at Nicolai Jørgensen ville komme på banen i anden halvleg, og med 25 minutter igen erstattede Nicolai Jørgensen målscorer Kadrii. Denne gang var Nicolai Jørgensen dog ret anonym.

Med sejren overhaler FCK sin ærkerival i tabellen. FCK har 11 point, Brøndby forbliver på 10, og begge klubber tilhører fortsat midterfeltet.