Air France-strejke rammer afgange til og fra Danmark

Air France-piloter strejker fra mandag morgen, hvilket betyder aflyste afgange til Paris allerede første dag.

Skal du rejse fra København til Paris med luftfartsselskabet Air France mandag morgen, kan du risikere at måtte ændre planer.

En stor del af det franske selskabs piloter strejker nemlig fra mandag, og det går altså ud over flyvninger mellem den franske hovedstad og Kastrup.

I alt er syv ud af 12 flyafgange til og fra Danmark aflyst i løbet af mandagen, skriver branchemediet check-in.dk søndag.

Når Air France-flyet med rutenummer 1351 har forladt København mandag klokken 06.55, letter der ikke flere Air France-fly fra Kastrup før mandag aften klokken 20.20.

Dermed er afgangene klokken 09.55, 13.00 og 15.25 ifølge check-in.dk allerede aflyst som følge af pilotkonflikten.

Fra Paris til Kastrup er den også gal mandag. Fire ud af fem afgange er aflyst. Kun det fly, der står til at lette 17.40 fra Charles de Gaulle-lufthavnen, kommer efter planen stadigvæk i luften.

Fra Billund er der én daglig afgang med Air France til Paris, og her flyves som normalt ifølge check-in.dk.

Svenskerne rammes også af strejken i og med, at fem ud af seks afgange på ruten mellem Stockholm og Paris vil blive aflyst mandag.

Derimod vil det stadig være muligt at flyve fra Norge og Finland til Paris.

Air France oplyser dog til check-in.dk, at der er tale om foreløbige aflysninger, og der er risiko for flere aflysninger.

Strejken skyldes ifølge, at piloterne er vrede over luftfartsselskabets planer om at mindske omkostningerne i virksomheden for at generobre markedsandele fra lavprisselskaber.

Strejken kan vare indtil den 22. september, forventer Air France. Sent lørdag oplyste selskabet, at det aflyser 60 procent af sine flyvninger allerede fra mandag morgen.

Strejken koster Air France et tab på mellem 75 og 110 millioner kroner hver dag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik