Kulturarven er reddet

Opbevaringen af Københavns kommunes kulturhistoriske genstande er sikret for fremtiden.

I det netop indgåede budgetforlig er der afsat 51 mio. kr til at genhuse en stor del af kommunens arkiv- og magasinsamlinger.

I øjeblikket er kommunens arkiver og magasiner spredt ud på syv forskellige adresser i byen i utidssvarende lokaler. Det har blandt andet medført angreb af skimmelsvamp flere steder. Samtidig er der problemer med at få adgang til de mange arkivalier.

Både Statsforvaltningen og Kulturstyrelsen har for længst påtalt de dårlige opmagasineringsforhold over for kommunen. De er nu glade for, at der bliver fundet en samlet løsning.

"Med den aftale sikrer vi, at uerstattelige historiske værdier og vigtige arkiver ikke går tabt. Det betyder, at vi kan bevare vores kulturarv under sikre forhold, at den bliver nemmere tilgængelig. Vi sikrer ikke mindst adgang til arkivalier i Stadsarkivet, der både danner grundlaget for internationalt anerkendt dansk forskning og for helt almindelige danskeres slægtsforskning," siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

En fælles arkivløsning koster 120 mio. kr. De 51 mio. kr. er afsat, mens parterne har givet hinanden håndslag på, at de resterende penge findes ved forhandlingerne i foråret 2015.

Se historien i vores udsendelse i aften kl. 19.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik