Kæmpe ups: Ombygger Nørreport uden tilladelse

Hvis du har fået din kommune på nakken, fordi du har bygget din garage for stor eller glemt at få den nødvendige tilladelse, kender du sikkert fornemmelsen af et bureaukrati, der ånder dig tungt i nakken.

Men nu kan embedsmændene i Københavns Kommune ånde sig selv i nakken. Kommunen har nemlig glemt at få en særlig tilladelse til at bygge pladsen over Nørreport Station om for mere end 100 millioner kroner, skriver Ekstra Bladet.

Problemet er, at den tekniske forvaltning i forbindelse med udstedelse af byggetilladelser i 2010 og 2011 overså, at pladsen ligger klods op ad flere fortidsminder: Rosenborg Slot, Botanisk Have, Jarmers Tårn og Ørstedsparken:

'Ved indsendelse af byggeprojektet har forvaltningen ikke været opmærksom på, at dele af de ansøgte anlægsarbejder er beliggende inden for fortidsmindebeskyttelseslinjerne,' står der i dispensationen, som kommunen har sendt til sig selv.

Ifølge papirer, som kommunen netop har offentliggjort, ligger løsningen dog lige for: kommunen, der står for at bygge pladsen om, giver nu sig selv en dispensation. Og man lovliggør samtidig det, der allerede er blevet bygget uden tilladelse på pladsen.

Københavns Kommune har adskillige begrundelser klar til at give sig selv dispensationen. Blandt andet, at fortidsminderne ikke bliver væsentligt berørte af ombygningen ved Nørreport Station. Og at arbejderne anses 'som en tidssvarende, nødvendig foranstaltning ved Danmarks mest trafikerede station'.

Ifølge loven kan tilladelsen dog først tages i brug en måned efter, at dispensationen er givet.

Med andre ord kan arbejde inden for fortidsmindebeskyttelseslinjerne formelt ikke fortsætte, før klageberettigede har haft mulighed for at klage. Og eventuelle klager til Natur- og Miljøklagenævnet skal være afgjort, før arbejdet kan gå i gang igen.

Det nye område åbner efter planen næste år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik