Hovedstaden pumper 40 millioner ud til nye bycykler

København- og Frederiksberg Kommuner samt DSB indsætter over 1800 bycykler i hovedstaden.

1860 nye bycykler vil frem mod næste sommer blive indsat i København. Torsdag aften vedtog Københavns Borgerrepræsentation at bruge 40 millioner kroner på at stille de hundredvis af bycykler til rådighed for danskere og turister.

Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) håber på, at de nye cykler kan være med til at nedbringe trængslen i hovedstaden.

- Den nye by- og pendlercykel skal fungere som et fjerde ben i den kollektive trafik sammen med tog, bus og metro, og på den måde skal den være med til at gøre noget ved trængslen i København.

- Det kan kun lade sig gøre, hvis du kan forvente, at der er cykler til rådighed. Når vi nu mangedobler antallet af cykler, forventer jeg da også, at mange flere tager bycyklen til sig i det daglige, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Bycyklerne bliver placeret på de fleste tog- og metrostationer samt øvrige centrale trafikknudepunkter i byen. Derudover bliver cyklerne også opstillet ved centrale punkter i København, hvor der er mange arbejdspladser samt ved øvrige attraktioner i byen.

Københavns Kommune finansierer 855 af i de i alt 1860 cykler. De resterende 1005 cykler finansieres af DSB og Frederiksberg Kommune. De første 250 cykler ventes taget i brug i slutningen af 2014.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik