København gav tilskud til sharia-relateret forening

"Jeg er er meget chokeret", såden lyder det i dag fra Københavns Kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen.

Udmeldining kommer, efter Radio24syv har afsløret, hvordan kommunen har givet penge til en humanitær forening, hvis formand åbenlyst støtter oprettelsen af en islamisk stat og indførelsen af den religiøse sharia-lovgivning.

Tillige har formanden uddelt og opklistret sorte sløjfer med sammen logo, som den meget omdiskuterede islamistiske fraktion, IS, der i disse dage skaber frygt og rædsel i store dele af Irak, med utallige drab og mishandling af civile på samvittigheden. IS ønsker et såkaldt islamitisk kalifat.

Mellemøstkender Naser Khader er lige som borgmesteren chokeret og mener støtten må stoppes, selv om han erkender at foreningen ikke har gjort noget ulovligt.

Forenings formand, Ali Daghim, afviser at have noget med IS at gøre, men vedkender, at han går ind for sharia. Blandt andet mener han, at en tyv, der stjæler af nød, skal have hugget hånden af.

"Min forening har hjulpet mange nødstedte i både Syrien og Gaza med nødhjælp. Og hvad jeg har af personlige religiøse holdninger, mener jeg ikke skal blandes sammen med foreningens arbejde", siger Ali Daghim til TV2/Lorry.

Se hele historien i aften kl. 19.30


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik