Rejsekortets bøder er formentlig ulovlige

I årevis har Rejsekort-systemet opkrævet et ukendt millionbeløb i bøder fra folk, som ellers har betalt for deres rejser ved at tjekke både ind og ud, og det kan vise sig at være ulovligt, skriver metroxpress.

Men fordi de ved en fejl har undladt at tjekke ind, når de har skiftet mellem for eksempel bus og tog, er de blevet pålagt bøder på mellem 50 og 750 kroner for 'ugyldig rejsehjemmel', hvilket betyder at man rejser uden at betale.

»Kunderne har jo betalt rejsens fulde pris, men får en bøde. Er det lovligt? Jeg har længe været i tvivl. En retssag eller Ankenævnet for Bus, Tog og Metro må træffe en principiel afgørelse,« foreslår DSB's kundeambassadør Helle Fuhrmann.

Ankenævnet oplyser, at trafikselskaberne har forhindret en afgørelse ved at skynde sig at tilbagebetale bøden til klagere.

Tine Vuust, landsdommer og ankenævnsformand undrer sig over, at selskaberne har troet, at en nedsættelse af bødens kunne ændre ved dens lovlighed.

»Det gør selvfølgelig ikke en eventuel ulovlig bøde lovlig,« siger hun til metroxpress og opfordrer folk til at klage, så nævnet endeligt kan afgøre, om bøden er lovlig.

Hverken DSB eller Rejsekort A/S kunne i går oplyse, hvor mange, der er blevet pålagt bøder for manglende skifte-check-in.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik