Helsingør vil privatisere drift af plejehjem

Tirsdag aften besluttede et flertal i Helsingør Kommunes socialudvalget, at man vil privatisere driften af et af Helsingør Kommunes plejehjem, skriver Helsingør Dagblad.

Fremover skal det derfor være et privat firma, der driver et af kommunens plejehjem.

Samme firma skal samtidig stå for al privat hjemmepleje i kommunen.

Det besluttede et flertal i Socialudvalget bestående af De Konservative og Dansk Folkeparti tirsdag eftermiddag. Socialdemokraterne og SF var imod, og sagen er blevet sendt til behandling i byrådet.

En analyse fra Kommunernes Landsforening har vist, at der er penge at spare ved at udlicitere på ældreområdet. Hvis Socialudvalgets beslutning om at udlicitere både hjemmeplejen og et plejehjem går igennem, forventes det, at man kan hente en besparelse på 2,1 millioner kroner årligt.

Større volumen betyder lavere udbudspris

I øjeblikket kan Helsingør Kommunes ældre vælge mellem at få hjemmepleje fra kommunen eller fra en privat leverandør. Her er der flere private hjemmepleje-firmaer at vælge mellem.

Hvis hjemmeplejen bliver sendt i udbud, vil de ældre fremover kun kunne vælge mellem kommunens hjemmepleje og hjemmeplejen fra det firma, der vinder udbuddet. Ved at bringe driften af et af kommunens plejehjem med ind i udbuddet forventes det, at man kan få en lavere pris i udbuddet af hjemmeplejen.

»Fordelen ved en større volumen er, at den private leverandør er sikret en indtægt fra driften af plejehjemmet, hvilket kan betyde lavere udbudspris,« lyder det i analysen.

Formand for Socialudvalget Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti er tilhænger af privatiseringen.

- Et flertal i udvalget mener, at det både vil give en besparelse og kvaliteten et løft at udlicitere, men det er der selvfølgelig flere holdninger til, fortalte Ib Kirkegaard til Helsingør Dagblad umiddelbart efter udvalgsmødet.

Han fortæller, at SF er imod udlicitering af både hjemmepleje og plejehjem, mens Socialdemokraterne støttede en model, hvor hjemmeplejen, men ikke plejehjemmet bliver udliciteret. SF bad straks om at få sagen behandlet i byrådet.

I dag onsdag bliver det berørte plejehjem oplyst om Socialudvalgets beslutning. Indtil det er sket, ønsker Ib Kirkegaard ikke at fortælle, hvilket af kommunens plejehjem, det er, der skal privatiseres.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik