Fire dage gammel girafunge død i København Zoo

En fire dage gammel girafunge er død af ukendte årsager i Zoologisk Have i København.

Torsdag kom en lille girafunge til verden i Zoologisk Have i København, men livet blev kort for den nyfødte giraf, der døde søndag af endnu ukendte årsager.

- Den opførte sig, som den skulle, indtil den døde. Obduceringen viste intet unormalt, så nu har vi sendt nogle prøver til analyse for at se, siger vicedirektør i Zoologisk Have, Bengt Holst, til Ritzau.

Han understreger, at det jævnligt sker, at dyreunger dør inden for den første uge.

- De er altid svage, når de kommer ud. Det gælder alle dyr, fra mus til elefanter. De kommer fra en beskyttet tilværelse i morens mave til den fri luft. De har ikke noget immunsystem, for det opbygger de med tiden gennem modermælken, siger han.

Den lille girafunges død sender tankerne tilbage til februar, hvor den halvandet år gamle giraf Marius blev aflivet for at sikre den europæiske bestand af giraffer bedst muligt i forhold til genpuljen.

Bengt Holst understreger, at aflivningen af Marius ikke havde noget at gøre med fødslen af den nu afdøde girafunge.

- Det er ikke bestemt fra fødslen, om der er plads til dem i det genetiske puslespil. Den nu afdøde girafunge vil kunne være hos sine forældre op til toårsalderen. Og i løbet af de to år vil der jo ske meget i den europæiske girafbestand, siger han.

Zoologisk Have vil modtage resultatet af analysen af den lille girafs død inden for 14 dage. Men det er ikke sikkert, at analysen vil gøre dem klogere på dødsårsagen.

- Dødeligheden er stor blandt unge dyr. For pattedyr ligger den på 30-40 procent. Det kan også sagtens bare have været en svag giraf. De svage dør nogle gange, uden at vi kan forklare hvorfor, siger Bengt Holst.

Modsat Marius vil den lille afdøde giraf ikke blive fodret til løverne.

- Obduktionen var meget gennemgribende, og der er jo ikke meget kød på sådan en lille kalv, så det, der ikke er sendt videre til analyse, det er blevet kasseret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik