Transportminister indfører nattestøj på alle metrobyggepladser

Metrobyggeriet er så forsinket, at transportminister Magnus Heunicke (S) nu vil indføre støjende nattearbejde på samtlige 21 metrobyggepladser i hovedstaden.

Det skriver Politiken lørdag.

Hidtil er offentligheden og byggeriets cirka 30.000 direkte berørte naboer kun blevet orienteret om, at der skulle være ekstraordinært døgnarbejde på byggepladserne ved Marmorkirken og Øster Søgade.

Men ministeriets nye supplerende VVM-redegørelse varsler, at samtlige 21 byggepladser i København og på Frederiksberg i visse byggefaser bliver udsat for støjende arbejde også om natten på mellem 42 og 81 decibel (dB).

»På alle stationsbyggepladser vil der om natten være mindre støjende byggeaktiviteter, som dog vil kunne opleves generende, da aktiviteterne foregår om natten«, skriver Transportministeriet i VVM-redegørelsen, der sent torsdag aften blev sendt i offentlig høring.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, kan man observere negative helbredseffekter, når mennesker udsættes for længerevarende nattestøj på 40-55 dB.

Når man kommer over 55 dB, ses »en væsentlig påvirkning af folkesundheden ved langtidspåvirkning«, refererer ministeriet selv i VVM-redegørelsen.

Samme materiale oplyser, at mindst 620 boliger og dermed omkring 1.200 personer vil blive udsat for et støjniveau over 55 decibel i visse byggefaser. Mindst 4.900 boliger - cirka 9.800 beboere - vil blive udsat for byggestøj over 60 decibel frem til klokken 22.00 om aftenen.

»Lige nu har vi mest af alt lyst til bare at råbe på hjælp. Det er fuldstændig uacceptabelt, at der skal arbejdes aften og nat på stationsbyggepladserne.

Vi må regne vores gade som ubeboelig, hvis dette går igennem. Hele processen unddrager sig enhver form for demokratisk anstændighed, og det er dybt pinligt for alle, der skal forestille at forvalte et folkestyre«,

siger Carsten Juul, formand for en af ejerforeningerne ved København H, til Politiken.

Transportminister Magnus Heunicke vil ikke stille op til interview med Politiken om den VVM-redegørelse og det lovforslag, han har fremsat de seneste tre dage.

Men i en skriftlig kommentar til Politiken siger han, at nattestøjen mest handler om »enkelte aktiviteter, som nødvendigvis af byggetekniske årsager må foregå kontinuert uden stop, men det vil kun strække sig over en kortere periode«.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik