20-årige Frederik anmeldte skud-trussel mod lærer

20-årige Frederik Hansen fandt et opslag på Facebook yderst forkasteligt og anmeldte det til poltiet.

"5.000 likes inden kl. 14, så skyder jeg min lærer!" Sådan lød teksten til et opslag på Facebook tirsdag med et billede fra et klasselokale, hvor en pistol-lignende genstand er rettet mod kateteret og en lærerinde.  

quote Jeg vidste måske godt, at han ikke ville skyde sin lærer. Men han viser jo det, der ligner et skydevåben, i et klasselokale med sin lærer i baggrunden. Handlingen er forkastelig og usmagelig.

Frederik Hansen

Opslaget, der blev postet i en lukket Facebookgruppe, fik straks Frederik Hansen til at reagere. 

- Jeg fandt opslaget foruroligende. Jeg vendte det først med Pulterkammeret Aktivister (en forening der bekæmper grov online mobning red.), og vi kom frem til, at jeg skulle melde det til politiet, lyder det fra den 20-årige mand, der er en del af aktivist-gruppen.

Derfor ringede han til politiet, som stillede ham om til alarmcentralen. 

De to unge er sigtet for henholdsvis trusler om vold og overtrædelse af våbenlovgivningen.
De to unge er sigtet for henholdsvis trusler om vold og overtrædelse af våbenlovgivningen.

- Jeg fortalte at den her unge mand postulerede, at han ville skyde sin lærer, hvis han fik et vist antal 'synes godt om-tilkendegivelser'. De tog det ganske alvorligt, fortæller Frederik Hansen til TV 2 Lorry. 

Efter sigende havde politiet fået flere henvendelser og rykkede straks ud til Køge Handelsskole, hvor den unge mand, der havde delt opslaget, sad og havde undervisning. Politiet tog ingen chancer og var derfor udstyret med skudsikre veste, da de ankom. 

To teenagedrenge på henholdsvis 16 og 17 år blev lagt i håndjern og taget med på stationen. Den 17-årige, der har skrevet opslaget, forklarer her, at det var en joke, mens den 16-årige ifølge ham selv ikke anede, at opslaget var skrevet. Men fordi, det var hans 'hardball-pistol', kom han også med på stationen. 

- Jeg vidste måske godt, at han ikke ville skyde sin lærer. Men han viser jo det, der ligner et skydevåben, i et klasselokale med sin lærer i baggrunden. Handlingen er forkastelig og usmagelig, siger Frederik Hansen til TV 2 Lorry, og tilføjer:

- Man skal ikke lave sjov med et skoleskyderi. Det er jo ikke noget, der ikke tidligere er sket i historien. Jeg håber, at andre kan lære af deres fejl.  

Den 17-årige er nu sigtet for trusler om vold, og hans 16-årige kammerat for at overtræde våbenlovgivningen, da han også havde en kniv i tasken. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik