17-årig mistænkt for at sætte ild til ungdomsboliger

84 personer blev evakueret, da ungdomsboliger i Roskilde stod i flammer onsdag. 17-årig fængsles i fire uger.

En ung mand på 17 år er sigtet for at stå bag en brand, der opstod  i Spritfabrikkens ungdomsboliger i Roskilde ved tre-tiden natten til onsdag.

Det oplyser vagtchef Michael Sehested fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Den 17-årige mand, som blev anholdt fredag, blev i dag  fremstillet i grundlovsforhør, og en dommer har besluttet at varetægtsfængsle ham i fire uger. 

Parret Anders Harding og Anniq Søborg sov i Anniq Søborgs lejlighed på anden etage. Lige over det sted hvor branden opstod.

De var vågnet flere gange i løbet af natten på grund af uro i området. Og pludselig vågnede de igen, da der lød et kæmpe brag, der fik hele sengen til at ryste.

Da de rejste sig, kunne de lugte røg, og de kunne høre lyden af nogen, der løb.

Selv skyndte de sig ud. Så hurtigt, at de ikke engang nåede at få sko på. 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

84 personer blev evakueret fra deres boliger i forbindelse med branden, og flere blev indlagt til observation for røgforgiftning. 

Michael Berg og hans kæreste var blandt dem, der blev indlagt. De blev fanget i kærestens lejlighed på første sal, hvor branden opstod, og måtte hjælpes ud ved hjælp af en stige. For gangen var varm og fyldt med røg.

- Det er da mega ubehageligt at møde sådan et syn, når man åbner døren, fortalte han onsdag til TV 2 Lorry.

I alt blev 13 lejligheder berørt af branden, hvilket betyder at flere unge mennesker må vente i måneder, før de kan vende hjem igen. 

Hvad, der førte til anholdelsen af den 17-årige, har det lørdag ikke været muligt at få et svar på. Men politiet var fra starten sikre på, at branden var påsat:

- De ting, vi har fundet, gør, at vi med stor overbevisning kan sige, at der er tale om brandstiftelse, lød det forleden fra Carsten Andersen, der er talsmand for Midt- og Vestsjællands Politi. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik