16-årig anholdt i skud-trussel-episode: "Det er noget lort"

Den 16-årige unge mand fortryder nu grusomt, at han havde sin 'hardball'-pistol i tasken.

Et opsigtsvækkende opslag på Facebook fik politiet til at anholde to teenagedrenge på Køge Handelsgymnasium tirsdag. 

quote Det var jo ikke et mordvåben, der lå i min taske. Det ligner en børnekniv. Jeg kan godt, se at man ikke skal rende rundt med den i tasken. Det er super dumt.

16-årig sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen

"5.000 likes inden kl. 14, så skyder jeg min lærer!" stod der teksten i ledsaget af et billede fra et klasselokale, hvor en pistol-lignende genstand er rettet mod kateteret og en lærerinde.  

Politiet lagde de to teenagedrenge på henholdsvis 16 og 17 år i håndjern og tog den med på stationen.

TV 2 Lorry har talt med den 16-årige, men vælger ikke at offentliggøre hans navn af hensyn til retssagen og hans privatliv.

- Det var ret voldsomt for mig, for jeg anede ikke, hvorfor de var ude efter mig. Politiet troede, at pistolen var ægte, så jeg lagde den og forklarede, at det bare en legetøjspistol med plastikkugler, siger den 16-årige til TV 2 Lorry. ​ 

Vidste ikke, hvad pistol skulle bruges til

Den 17-årige, der har skrevet opslaget, forklarer på politistationen, at det var en joke. Den 16-årige blev anholdt, da det var hans 'hardball-pistol'. 

De to unge er sigtet for henholdsvis trusler om vold og overtrædelse af våbenlovgivningen.
De to unge er sigtet for henholdsvis trusler om vold og overtrædelse af våbenlovgivningen.

- Politiet kommer midt i timen, men jeg var helt uvidende om, hvad min kammerat havde brugt hardball-pistolen til, siger den 16-årige til TV 2 Lorry. 

Han forklarer, at drengene aftenen forinden havde siddet og drukket lidt øl og skudt efter dåser med 'hardball-pistolen'. Den 17-årige kammerat spurgte efter 'hardball-pistolen' i skolen, og den 16-årige gav ham lov til at tage et billede af den. 

- Jeg anede ikke, hvad billedet skulle bruges til, siger den 16-årige til TV 2 Lorry. 

Nu er den 16-årige unge mand sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen, for udover plastik-pistolen havde han også en kniv i sin taske. 

- Jeg aner ærligt talt ikke, hvorfor spejder-kniven lå i min taske. Jeg har aldrig brugt den til noget. Jeg har aldrig været involveret i noget som helst voldeligt, siger han, og tilføjer:

-  Det er noget lort. Jeg har begået en kæmpe fejl ved at have de her ting i tasken uden overhovedet at tænke over det. 

TV 2 Lorry har også talt med den 16-årige mor, der er frustreret over episoden. 

- Da vi hørte det, tænker vi som forældre: "Hvad fanden tænker du på?" Men han har slet ikke tænkt. Han er en dreng, og han er en klovn i denne er sammenhæng, siger moderen og uddyber, 

- Vi er meget kede af episoden. Og han har lært det på den hårde måde. Jeg tror aldrig, han kommer til at have noget i tasken, som man ikke må have, igen.

Den 16-årige unge mand er sigtet for at overtræde våbenlovgivningen, mens den 17-årige er sigtet for trusler om vold

Bortvist fra skolen

Begge elever er nu bortvist fra Køge Handelsskole. 

quote Det var ret voldsomt for mig, for jeg anede ikke, hvorfor de var ude efter mig. Politiet troede, at pistolen var ægte, så jeg lagde den og forklarede, at det bare en legetøjspistol med plastikkugler.

16-årig sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen

- Den slags opførsel tolererer vi ikke. Derfor har vi bortvist dem, og de kan ikke komme tilbage og færdiggøre deres uddannelse hos os, sagde kommunikations- og marketingschef på Køge Handelsskole, Louise Lund Schmedes, til TV Lorry tirsdag. 

Den 16-årige er ked af at være bortvist. 

- Det er mega frustrerende, og jeg synes det er unfair, at jeg er smidt ud. Jeg kan godt se, at det ikke en smart, men de kender mig, og de ved også nu, at det ikke var mig, der lavede det opslag, siger han til TV 2 Lorry og tilføjer: 

- Det var jo ikke et mordvåben, der lå i min taske. Det ligner en børnekniv. Jeg kan godt, se at man ikke skal rende rundt med den i tasken. Det er super dumt, siger han. 

Midt- og vestsjællands politi oplyser, at sagen nu efterforskes og er afleveret til juridisk vurdering. 

- Hverken 'hardball-pistolen' eller kniven har noget som helst formål på skolen, og derfor er han sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen, siger Martin Bjerregård, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands politi. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik