15 kommuner går sammen for at bekæmpe radikalisering

Vi bliver nødt til at finde fælles løsninger, for radikalisering kender ingen kommunegrænser, lyder det fra Ishøjs borgmester.

- Det er en virkelig farlig udvikling, at IS rekrutterer unge fra især Vestegnen. Problemet vil vælte os, hvis ikke vi gør noget sammen nu. Vi kan ikke sidde og vente på initiativerne fra Christiansborg.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp er skræmmende klar i mælet, når det gælder behovet for et kommunalt samarbejde for at bekæmpe radikalisering. 

Bjørstorp er formand for Omegnskommunernes Samarbejde (OS), der består af lokalpolitikere fra 15 kommuner omkring København. Lokalpolitikerne vil nu afholde en konference, hvor de i fællesskab vil prøve at gøre noget for forebygge radikalisering og rekruttering til ekstremistiske grupperinger. 

Det er ikke nok, at kommunerne forsøger at løse problemet hver for sig, mener Ole Bjørstorp.  

- Problemet går ikke væk af sig selv, og vi bliver nødt til at finde fælles løsninger, for radikalisering kender ingen kommunegrænser, siger han. 

Ishøjs borgmester har noget at have sin bekymring i. Den 24-årige Hamza Cakan fra Ishøj var i juni i år den første dansker, der blev dømt for at lade sig hverve til Islamisk Stat. 

Han blev idømt syv års fængsel, men slap for at få frakendt sit danske statsborgerskab og blive udvist af Danmark, som anklagemyndigheden havde krævet.

I sommer var der flere historier fremme om unge kvinder, der rejste til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. En af mediehistorierne handlede om to 18-årige piger fra Ishøj, der pludselig forsvandt. 

Til konferencen vil en række talere komme med bidrag til, hvordan radikalisering kan forebygges. Blandt talerne er Venstres udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, Henrik Bjelke fra Center for Terroranalyse under PET og formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Yasar Cakmak.

- Vi må stå sammen i kampen mod ekstremisme - på tværs af myndigheder og kommuner. Jeg hilser Vestegnskommunernes initiativ meget velkomment, og jeg håber, andre kommuner vil lade sig inspirere af det samarbejde, siger Inger Støjberg.

Siden sommeren 2012 er mindst 135 personer fra Danmark rejst til Syrien eller Irak for at tilslutte sig Islamisk Stat.

Du kan læse programmet for konferencen her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik