Anklager efter skærpet Amanda-dom: Jeg er tilfreds

Vicestatsadvokat Hans Jakob Folker er tilfreds med mandagens skærpelse af Amanda Jacobsens dom for svindel.

En tydeligt berørt Amanda Jacobsen fik hurtigt samlet sine ting og forlod lokalet, efter at hun mandag i Østre Landsret var blevet idømt fire et halvt års fængsel for millionsvindel mod sin tidligere arbejdsgiver, Gate Gourmet.

Vicestatsanklager Hans Jakob Folker var godt tilfreds med landsrettens afgørelse, der gav Amanda Jacobsen et år mere i fængsel i forhold til byrettens dom.

Læs også: I dag får storsvindleren Amanda....

- Dommen viser jo, at der var noget at komme efter, da vi ankede sagen, siger han til Ritzau.

Enighed om dommen på 4½ år

Det var et enigt panel af seks dommere og domsmænd, der idømte Amanda Jacobsen fire og et halvt års fængsel for at have svindlet mere end 130 millioner kroner væk fra sin tidligere arbejdsgiver, Gate Gourmet, og over på private konti, hvor pengene blev brugt på et liv i luksus.

- Jeg er tilfreds med en skærpelse. Økonomisk kriminalitet i den størrelsesorden skal have en passende straf, siger Hans Jakob Folker efter dommen.

I september dømte Københavns Byret Amanda Jacobsen til tre et halvt år. En dom som Bagmandspolitiet ankede på grund af det store pengebeløb. Ved mandagens ankesag lagde anklager, Hans Jakob Folker, også vægt på, hvad pengene blev brugt til.

Amanda Jacobsen var dybt berørt

- Som anklagemyndigheden ser det, handler sagen helt basalt om at ville være noget ved musikken og fyre den af. Om at gøre sig interessant i andres øjne ved at ligne en succesfuld kvinde, sagde han i sin procedure.

Derfor ønskede han straffen sat op til syv års fængsel, mens forsvarer Hanne Rahbek i sin procedure fremførte flere formildende omstændigheder og anbefalede en stadfæstelse af byrettens dom.

Før dommen blev afsagt, var det en tydeligt berørt Amanda Jacobsen, der bad om ordet.

- Der findes ingen ord, der kan beskrive, hvor meget jeg fortryder det, jeg har gjort, sagde hun med blikket rettet mod dommerne.

- Jeg kan desværre ikke trække tiden tilbage og gøre det om. Jeg skal i stedet stå til ansvar for det, og det vil jeg gøre, sagde hun, før blikket igen rettede sig mod bordpladen, som det havde været det meste af dagen.

45-årige Amanda Jacobsens to sønner må nu undvære at have en forælder hos sig, idet ægtemanden tog sit eget liv, da sagen begyndte at rulle.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik