Lars Hedegaard forsøgt skuddræbt nær sit hjem

Islam-kritiker Lars Hedegaard har undsluppet et drabsforsøg nær sit hjem på Frederiksberg.

Formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard er forsøgt skuddræbt nær sit hjem tirsdag efter håndgemæng med en udenlandsk udseende gerningsmand, bekræfter selskabet.

Læs også: Pistol mand i rød postjakke ringede på døren

Under foregivende af at ville aflevere en pakke til Lars Hedegaard, trak en 20-25-årig mand med anden etnisk baggrund end dansk, en pistol og affyrede skud mod Lars Hedegaard, der dog ikke blev ramt.

Læs også: Skud affyret på Frederiksberg

Den 70-årige Lars Hedegaard slap uden skrammer, da gerningsmandens pistol gik i baglås efter det første skud, der gik lige over hovedet på Hedegaard, oplyser politiet til Ritzau.

- En mand skyder på forurettede, men han rammer ikke, og kuglen går hen over hovedet på ham. Da han skal skyde igen, klikker pistolen, og så flygter gerningsmanden fra stedet, siger politikommissær Lars-Christian Borg til Ritzau.

Efter nogen håndgemæng flygtede attentatmanden.

Trykkefrihedsselskabets bestyrelse er både rystede og vrede over attentatforsøget på Selskabets formand, men naturligvis lettede over, at forbryderen ikke fik held med sit forehavende.

Københavns Politi fik meldingen om skud på Pelargonievej på Frederiksberg klokken 11.21. Politiet har afspærret et stort område omkring gerningsstedet og tidligere ved Zoologisk Have.

Op mod 30 politifolk undersøger gerningsstedet og leder efter gerningsmanden.

Der er tale om en mand omkring 30 år med et mørkt udseende. Han har tykt mørkt hår og bærer en "postbudlignende jakke".


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik