Gymnasier åbner op for flere klasser

Der bliver rift om klasselokalerne på Roskildes gymnasier efter sommerferien. Roskilde Gymnasium og Roskilde Katedralskole har nemlig fået ja fra Region Sjælland til at udvide med henholdsvis to og en klasse til det kommende skoleår. Det vil bringe gymnasierne op på henholdsvis 37 og 42 klasser, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi udvider, fordi der er rigtig mange unge, der søger ind hos os, men også fordi der er kommet et loft på maksimalt 28 elever i hver klasse. På gymnasiet har vi netop udvidet med en sciencebygning, så vi kan tage de ekstra klasser ind. Men der bliver ikke meget spillerum. Vi kommer til at udnytte lokalerne næsten 100 procent, siger Yvonne Pinholt, konstitueret rektor på Roskilde Gymnasium og medlem af gymnasiernes fordelingsudvalg i Roskilde og Køge Bugt-området.

Klasseloftet på 28 elever blev indført på landets gymnasier sidste år og skabte et forøget pres på gymnasierne i Roskilde og Køge Bugt-området, der i forvejen er fyldt godt op. Presset på gymnasierne i især Roskilde blev ikke mindre af, at omkring 80 unge østsjællændere, der havde søgt ind på hovedstadens gymnasier, blev afvist på grund af klasseloftet. Men det problem skulle være løst i år.

- I år har vi bedt gymnasierne i hovedstaden om at blive hurtigere færdige med at få fordelt deres ansøgere. Og dermed få at vide, hvor mange ansøgere fra sjællandsområdet, de ikke har plads til, så vi kan få dem fordelt i tide. Så vi forventer, at kabalen kommer til at gå op i år, siger hun.

Også gymnasierne i Solrød og Køge samt Holbæk og Slagelse udvider med hver en klasse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik