Arktisk kulde på vej: Her falder den første sne

Sæsonens første lokale sne falder i aften og i nat.

Sjællænderne kan lige så godt forberede sig på sæsonens første sne. Den falder nemlig i aften og i nat, fortæller DMI.

En koldfront er i øjeblikket på vej over Danmark mod syd, men nord for koldfronten ligger der kold arktisk luft, der vil få temperaturen til at falder yderligere. Og på grund af det varme havvand omkring Danmark, dannes der i aften og i nat byger mange steder.

I første omgang er der tale om regnbyger, som især vil berøre den vestlige og sydvestlige del af landet, men senere vil der dannes nogle ret kraftige byger over Kattegat, som især vil berøre den østlige del af Sjælland. Og med faldende temperaturer vil bygerne efterhånden gå over i slud og sne flere steder, fortæller DMI.

Fredag morgen er der altså mulighed for, at man nogle steder vågner op til et sporadisk snedække og lokalt let frost. Sneen smelter dog hurtigt, når temperaturen i løbet af morgentimerne stiger til omkring fem graders varme.

Foruden de vinterlige byger, der er på vej mod os, så bliver det generelt blæsende i dag. Vinden tiltager til frisk vind til kuling fra vest og nordvest, og med de forventede temperaturer mellem fem og 10 graders varme, vil blæsten få det til at føles som et sted mellem frysepunktet og 10 graders frost.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik