Coop Danmark: Hjælp til københavnske hjemløse, der mistede alt

3.000 stykker ubrugt tøj fra Dagli'Brugsen til hjemløse i København, der fik fjernet alle deres ejendele.

I sidste uge mistede 50 hjemløse alt, hvad de ejede, da kommunen og politiet fjernede alle deres ting fra Folkets Park på Nørrebro og efterfølgende sendte det til forbrænding.

I denne uge modtog Blå Kors og de hjemløse 3.000 stykker tøj fra Dagli'Brugsen.

"Mange mistede alt, hvad de havde - tøj og pas - og det giver alvorlige problemer, når det nu bliver koldt," siger projektleder Sofie Weinreich, Blå Kors.

Kædedirektør Niels Karstensen, Dagli'Brugsen, hørte historien i Københavns Radio, da han i sidste uge sad i sin bil på vej på arbejde.

"Jeg synes det var en forfærdelig situation disse mennesker, var kommet i, og tænkte på, hvordan vi kunne hjælpe. På kontoret fandt jeg ud af, at vi på to forskellige lagre havde helt ubrugt medarbejderbeklædning for 150.000 kr. liggende. Det ville vi gerne donere, og det var en dejlig oplevelse at aflevere tøjet til de hjemløse hos Blå Kors," siger Niels Karstensen.

Sofie Weinreich er også begejstret.

"Det er helt vildt fantastisk, for ikke alene kan vi nu hjælpe dem, der lige nu har et alvorligt problem med at holde varmen. Vi har nu også et lager, så vi kan hjælpe flere i de kommende måneder," siger Sofie Weinreich.

Den samlede leverance er på 1.200 fleecetrøjer og 2.000 poloshirt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik