Kommunen rydder op: Hjemløses soveposer og ejendele brændt

Over 50 hjemløse mistede deres ejendele som tøj, soveposer og pas, da kommunen og Københavns Politi fjernede alle deres ejendele i Folkets Park på Nørrebro onsdag. Det fortæller flere af de hjemløse til DR København.

De hjemløse havde gemt deres ejendele i parken, blandt andet i poser der er hængt op i træerne og mange så til mens deres ejendele blev fjernet.

- Nogle af menneskenes pas, nogle af deres soveposer - alt hvad de har, det blev bare smidt op i denne her lastbil og kørt væk, siger Sofie Weinreich, leder af hjemløsecafeen Grace, der drives af Blå Kors Danmark til DR København.

Sofie Weinreich kontaktede Københavns Politi for at få nogle af de hjemløses ejendele retur. Her fik hun oplyst, at de hjemløses ting ikke blev anset som hittegods, men vurderet til at være værdiløst affald og at det derfor var kørt direkte til forbrændingen.

Sofie Weinreich kan godt forstå, at kommunen skal holde orden i parkerne, men det her er gået for vidt, mener hun.

- Der skulle bare have været en advarsel efter min mening, hvor man sagde 'klokken 10 tømmer vi parken, så der skal jeres ting være ude', siger hun til DR København.

Hos Københavns kommune fortæller man, at man forsøgte at advare de over 50 hjemløse i Folkets Park.

Men de hjemløse forstår ikke dansk, og det er her, problemet er opstået, siger Jon Pape, centerchef for Park & Natur:

- Som jeg har forstået det, så har de simpelthen ikke forstået det, vores folk har sagt til dem, eller ikke villet forstå det. Men jeg håber selvfølgelig, vi kan gøre det bedre næste gang, siger Jon Pape.

I løbet af sommeren har kommunen holdt øje med en hel del parker i København, hvor hjemløse har slået sig ned.

- Når det begynder at ligne lejre, hvor folk bor, så får vi det ryddet, siger Jon Pape.

Lige nu er der ingen planer om at rydde flere parker, oplyser Jon Pape. Men han tilføjer, at der løbende bliver holdt øje med de københavnske parker.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik