Lokalbane plaget af farligt hærværk

Det er dødsensfarlige »drengestreger«, som nogle unge drenge for tiden praktiserer på Lokalbanen ved Gilleleje, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- De unge drenge smider alt muligt muligt ned i sporet og på skinnerne - alt fra cykler over betonfliser og et lille fodboldmål til træpaller og mælkekasser, fortæller driftschef Kurt Hansen.

Tingene bliver hovedsagelig smidt omkring Gilleleje Øst, trinbrædtet ved Gilleleje Skole, ved Gasværksvej og ved Ahornvænget, Fjellenstrup trinbrædt.

- Der er heldigvis ikke sket noget, men den slags genstande kan rive ledninger over til bremseværk og lignende, så det er meget farligt, siger driftschefen.

Episoderne har stået på gennem længere tid, første gang den 12. eller 13. september. Oftest sker det mellem klokken 20 og 24. Seneste episode fandt sted onsdag aften i denne uge. Her var der smidt flere ølkasser midt i sporet, som toget stødte på klokken 22.10 ved Fjellenstrup trinbrædt.

En lokomotivfører har et par gange set nogle unge drenge på en cross-knallert, som forsvandt fra stedet, da toget nærmede sig.

- Drengen bagpå sad med to mælkekasser - og det er jo ikke helt normalt, siger driftschefen.

Lokalbanens personale indgav første gang en politianmeldelse den 8. oktober. Herefter kom der, ifølge driftschefen, lidt ro på. Men nu er de farlige drengestreger altså blusset op igen, og Lokalbanen har gentaget sin politianmeldelse. »Hærværket« kan ikke afspore toget, men det kan forvolde betydelige skader, lyder det fra driftschefen.

Driftschefen appellerer til, at folk i området henvender sig til politiet, hvis de observerer noget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik