Banedanmark: Sporarbejde i efterårsferien

Arbejdet med at anlægge et nyt dobbeltspor i den centrale del af København nærmer sig sin afslutning. I efterårsferien vil det være nødvendigt at ændre i togdriften, mens sikringsanlægget ombygges.

Banedanmark er i gang med sidste etape af det omfattende arbejde med at anlægge nyt dobbeltspor mellem Københavns Hovedbanegård og Ny Ellebjerg, og det betyder, at der vil være ændringer i togtrafikken omkring Københavns Hovedbanegård i efterårsferien.

"I efterårsferien ombygger vi sikringsanlægget på Hovedbanegården, og herefter mangler vi blot at indsætte et sporskifte ved Øresundssporene , inden dobbeltsporet kan tages i brug. Vi har valgt at lægge arbejdet på et tidspunkt, hvor vi ved, at mange pendlere holder ferie, men vi kan desværre ikke undgå, at passagererne bliver berørt af arbejdet," siger Niels Henrik Andersen, projektchef i Banedanmark.  

Mindre risiko for ventetid

Når det fem kilometer lange dobbeltspor står klar til brug til den nye køreplan for 2013, bliver det muligt at køre to persontog ekstra i timen til og fra Københavns Hovedbanegård, hvilke vil give en mere smidig afvikling af trafikken og lavere risiko for, at togene holder i kø, når de skal til og fra Hovedbanegården.

Dobbeltsporet giver også fordele for køreplanen på Kystbanen, der bliver mere robust, fordi togene ved indkørslen til Hovedbanegården kan holde et højere tempo end i dag.

"Med de nye spor fjerner vi en af de trafikale flaskehalse omkring Københavns Hovedbanegård, og vi får en mere sikker og stabil togdrift omkring Hovedbanegården, der er et af de største knudepunkter for jernbanetrafikken i Danmark ," siger Niels Henrik Andersen.

Trafikale ændringer

Sporarbejdet giver en række ændringer i togtrafikken omkring Københavns Hovedbanegård i efterårsferien, herunder særligt fra mandag aften til tirsdag morgen. Rejsende med IntercityLyn skal være opmærksomme på, at lyntogene ikke standser på Hovedbanegården fra mandag den 15. til fredag den 19. oktober, og IC-togene fra Fyn og Jylland ikke kører længere end til Hovedbanegården. Desuden vil der være en del ændringer på Kystbanen og på regionaltogene på Sjælland.

Det fulde overblik over ændringerne i togtrafikken kan fås på DSB's hjemmeside:

www.dsb.dk

og DSB Øresunds hjemmeside

dsboresund.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik