Besparelser for 40,5 millioner i Roskilde

Det ser egentlig lidt lysere ud for økonomien i Roskilde Kommune, men når resten af samfundet er i økonomiske trængsler, er det med at holde livremmen spændt.

Derfor har et bredt flertal i byrådet vedtaget et budget for 2013, der holder sparekursen, men samtidig deler lidt ud af den velforede kommunekasse. Der er blandt andet blevet penge til at begynde arbejdet med en ny svømmehal, til cykelstier, veje og renoveringer, skriver DAGBLADET Roskilde.

Budgettet byder samtidig på besparelser for 56,3 millioner kroner. Det er inden for det bebudede sparemål på 50-70 millioner kroner, men samtidig bliver budgettet udvidet med 15,8 millioner kroner. Samlet giver det en besparelse på 40,5 millioner kroner, men der vil stadig være et underskud på næsten 30 millioner kroner på næste års budget.

Seks ud af syv partier i byrådet - Enhedslisten står udenfor - har indgået budgetforliget, hvor der er der fundet plads til at hæve anlægsbudgettet til 215 millioner kroner. Det sker, fordi kommunen for nyligt konstaterede, at man har en kassebeholdning på 425-475 millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik