Stop for flere bøder for samme parkering

FDM og Center for parkering i København vil have politikerne til at kigge på lovgivningen efter dom om ulovlig parkering. Ministeren sender det i arbejdsgruppe.

En bilejer fik fredag i Østre Landsret medhold i, at han ikke skal betale to afgifter for den samme ulovlige parkering. I mere end 24 timer holdt bilen parkeret på fortovet, hvilket fik parkeringsvagterne fra Center for parkering i København til at notere den samme forseelse to gange.

Der er ikke klar hjemmel i loven til at stange flere afgifter ud for samme ulovlige parkering, fastslår dommerne.

Selv om det er bilejernes organisation, FDM, der har ført retssagen mod Københavns Kommune, anbefaler de alligevel en ændring af loven, så bilejere i fremtiden kan få flere bøder for den samme ulovlige parkering.

- Vi kan godt forstå, hvis kommunerne har behov for redskaber til at klare folk, der bevidst snyder. Så vi anbefaler en lovændring fra politikerne på Christiansborg, siger Per Alkestrup, afdelingschef i FDM's rådgivning.

FDM ser et skrækscenarie, hvor rejsende i Kastrup Lufthavn parkerer i stor stil i Tårnby, fordi de kun kan få én bøde. Det er nemlig billigere end parkering ved selve lufthavnen. Derfor mener FDM, at loven må laves om, så der kan gives flere bøder til bilister, der forsætligt holder ulovligt parkeret.

Center for parkering i København har valgt ikke at anke dommen. I stedet vil de også have politikerne på Christiansborg til at lave loven om, så p-vagterne igen kan give flere bøder for samme parkering.

- Vi vil ikke gøre brug af anken, og vi vil i stedet arbejde på, at vi får en lovændring, så vi kan følge den praksis, vi har haft indtil nu, siger Anders Møller, centerchef i Center for parkering i København.

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil efter fredagens dom bede arbejdsgruppen for bedre forbrugerbeskyttelse på parkeringsområdet om at inddrage dommen i gruppens videre arbejde.

- Det er min opfattelse, at der skal findes en løsning på problemet. Vi skal naturligvis undgå spekulation i ulovlig parkering, men vi må samtidig ikke skabe urimelige forhold for dem, der uforvarende kommer til at parkere ulovligt, siger Morten Bødskov.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik