Venstre med i første budget i syv år

Det var en glad borgmester, der til morgen kunne fortælle, at et flertal i byrådet i går aftes har indgået budgetforlig i Greve.

Oftest træffes beslutningerne i kommunen med et spinkelt flertal - 11 mod 10, men denne gang er det lykkedes at få Venstre med i budgetforliget. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Det er første gang i syv år, at Venstre er med i budgetforliget, og det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Det betyder jo, at det kun er Dansk Folkeparti og René Milo og de Borgerliberale, der står uden for forliget, siger Hans Barlach (K).

Partierne nåede at forhandle budgetter i halvanden måned, inden Konservative, SF, Socialdemokraterne og altså også Venstre nåede til enighed.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har kunne samle en større del af byrådet. Der er kommet nye toner i Venstre i år, efter at de har fået en ny gruppeformand og spidskandidat, siger Hans Barlach til DAGBLADET Køge.

I Venstre er Pernille Beckmann glad for endelig at være med, hvor beslutningerne bliver truffet.

- Hovedårsagen til, at vi vælger at gå med i budgetforliget er, at hvis man ikke er med, så får man ingen indflydelse. Vi vil gerne ind og tage ansvar for kommunens økonomi. Det er især Børne- og Ungeområdet, vi gerne vil præge, for eksempel i forhold til lukkedage i sfo'erne, som er et forslag, der ikke er groet i vores baghave, siger Pernille Beckmann og fortsætter:

- Vi har sagt nej til at spare på undervisningsmaterialer i folkeskolen, og nej til at flytte vuggestuebørn tidligere i børnehave. Så det vi har fået ud af samarbejdet er, at der er nogle besparelser på området, som nu er ude af budgettet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik