Tre fængslet efter forsøg på guldrøveri

Tre mænd er fængslet i 27 dage efter at være på taget fersk gerning under et guldsmed-røveri på Frederiksberg.

Tre litauiske mænd skal foreløbig tilbringe de næste 27 dage bag tremmer - men tiden i fængslet bliver formentlig meget længere. De er lørdag blevet varetægtsfængslet efter et forsøg på et røveri på mod Guldsmed Anders Mørck på Frederiksberg fredag formiddag. Bevisbyrden var ikke svær at løfte for anklageren, for politiet nappede de tre mænd på henholdsvis 42, 39 og 25 år på fersk gerning.

- De tre gerningsmænd kom ind i butikken omkring halv tolv og truede guldsmeden med en pistol og bandt ham efterfølgende med gaffatape, siger den centrale efterforskningsleder Emil Jensen fra Københavns Politi.

- Men guldsmeden præsterede forinden at få aktiveret overfaldsalarmen, og få minutter efter er vores første patrulje fremme og får overmandet gerningsmændene, siger han.

De tre røvere var i gang med at fylde smykker i en taske, og guldsmeden i guldsmedebutikken Anders Mørck lå bundet på gulvet, da politiet ankom og trak pistolerne mod dem.

- Gerningsmændene overgiver sig med det samme, så der var ikke noget tumult på den måde. Da betjente trak pistoler, så overgav de sig, siger Emil Jensen.

I følge Ekstra Bladet havde de tre røvere nået at stoppe smykker i tasken for mindst 2,2 millioner kroner, inden politiet ankom til forretningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik