Politiet overmander røvere i guldsmed

Tre litauere blev taget på fersk gerning af politiet, da de var i gang med at røve en guldsmed for smykker.

En overfaldsalarm har reddet en guldsmed på Rolighedsvej på Frederiksberg fra et røveri fredag formiddag. Politiet nåede nemlig at fange de tre røvere, inden de var sluppet ud af butikken.

- De tre gerningsmænd kom ind i butikken omkring halv tolv og truede guldsmeden med en pistol og bandt ham efterfølgende med gaffatape, siger den centrale efterforskningsleder Emil Jensen fra Københavns Politi.

- Men guldsmeden præsterede forinden at få aktiveret overfaldsalarmen, og få minutter efter er vores første patrulje fremme og får overmandet gerningsmændene, siger han.

De tre røvere var i gang med at fylde smykker i en taske, og guldsmeden i guldsmedebutikken Anders Mørck lå bundet på gulvet, da politiet ankom og trak pistolerne mod dem.

- Gerningsmændene overgiver sig med det samme, så der var ikke noget tumult på den måde. Da betjente trak pistoler, så overgav de sig, siger Emil Jensen.

De tre anholdte er litauere på 42, 39 og 25 år og er nu kørt til Station Bellahøj og vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør. Politiet har også fundet deres flugtbil tæt på guldsmeden.

- Vi er glade for, at vi får fat på dem med det samme. Ikke mindst af hensyn til guldsmeden. Det er ikke noget, der sker hver dag, siger Emil Jensen.

Anholdelsen gør selvsagt opklaringen en del lettere.

- Historien har vist, at det kan være nogle tunge efterforskninger, hvis de slipper væk, for det gør det ikke lettere, at de er litauere, siger den centrale efterforskningsleder.

Guldsmeden er indlagt til undersøgelse på Rigshospitalet og er meget rystet, men har ikke umiddelbart nogle alvorlige skader.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik