Segway kan blive politiets nye våben

To hjul, en plade til at stå på og et håndtag til at holde fast i. Så har man en såkaldt segway - en slags avanceret løbehjul. Og det har vist sig at være en praktisk ny transportform for politiet. I en måned nu har Københavns Vestegns Politi, som den første politikreds i landet, testet segwayen.

Den er nu afleveret tilbage, og nu er politiet i gang med et evalueringsarbejde for at finde ud af, om de skal købe én ind til kredsen.

Evalueringerne er positive, for udover at have vakt opsigt i boligkvartererne, så har den også været praktisk, siger politikommissær i Københavns Vestegns Politi, Ulrik Hove til DR København:

- Man bliver lidt højere, man har bedre indblik i nogle områder blandt andet ind over nogle hække, hvor der har været meget indbrud i en periode, den er lidt hurtigere at vende rundt på, som man måske ikke lige kan på en cykel, siger han til DR København.

En segway koster omkring 50.000 kroner, og Københavns Vestegns Politi forventer at have taget en beslutning om de skal købe en efter sommerferien.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik