Svensk politi advarer om dansk miltbrands-narko

Dansk narkomans død får de svenske myndigheder til at advare mod miltbrand i forurenet heroin.

Sundhedsmyndighederne i Skåne advarer aktive heroinmisbrugere om, at de kan være i fare for at blive smittet med miltbrand, efter at en narkoman er død i Danmark af en infektion med bakterien.
Bakterien blev fundet i forurenet heroin.
- Smitten spredes ikke fra menneske til menneske, så personer, som ikke bruger stoffet, har ikke grund til bekymring, siger lægen Håkan Ringberg til TT.

Københavns Politi og embedslægen advarede i weekenden mod et parti heroin, der er i omløb i København.
Advarslen kommer, efter at en 55-årig narkoman søndag sandsynligvis døde af en infektion med miltbrand.
- Vi ved, at han har købt noget stof forrige weekend, og som han så har sprøjtet sig med i dagene derefter og er blevet syg af det, sagde Kåre Kristiansen, der er embedslæge i Sundhedsstyrelsen, sent søndag.

Manden blev torsdag indlagt på Rigshospitalet efter at have fixet brun heroin.

Trods intensiv behandling, blev hans tilstand hurtigt forværret, og det lykkedes ikke lægerne at redde hans liv. Og undersøgelser har vist, at det var miltbrand, manden døde af.
- Der er flere beskrevne tilfælde verden over af heroinmisbrugere, som får miltbrandbakterier i forbindelse med deres heroinmisbrug, sagde embedslægen søndag.

Vagtchefen hos Københavns Politi sagde samtidig, at narkomaner, der har indtaget narko købt omkring den 1. juli, bør kontakte deres læge, hvis de får det dårligt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik