De konservative vil sikre Frank Jensen overborgmesterposten

De konservative vil støtte Frank Jensen som overborgmester for at undgå, at Enhedslisten sætter sig på magten.

En socialdemokratisk overborgmester i København, som får sin post takket være støtte fra de konservative. Selv om de konservative sædvanligvis kæmper hårdt for at vælte Socialdemokraterne fra magten i hovedstaden, kan det blive virkelighed efter næste års kommunalvalg.

Følger vælgerne ved næste års kommunalvalg de tendenser, der for øjeblikket ses i de landsdækkende meningsmålinger, får Enhedslisten enorm fremgang. De konservative frygter konsekvenserne af et stort og magtfuldt Enhedslisten i kommunen.

Derfor vil de konservative ikke afvise at støtte en socialdemokratisk overborgmester, hvis det kan forhindre Enhedslisten i at få magt, skriver partiets næstformand i Borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov, i en pressemeddelelse.

»Vi synes, Socialdemokraterne er virkelig dårlige til at lede kommunen. Så vi går naturligvis efter en borgerlig borgmester. Men kan det ikke lade sig gøre, er det naturligvis bedre at have en socialdemokratisk overborgmester, som er afhængig af os, end at give overborgmesterposten til Enhedslisten«, siger Jarlov i meddelelsen.

Lige nu er Frank Jensen (S) den niende socialdemokratiske overborgmester i København, men beregninger viser, at Enhedslisten kan få op imod en tredjedel af stemmerne ved kommunalvalget i november 2013, hvis partiets medgang holder.

De konservative advarer københavnerne mod at sætte for mange krydser på Enhedslisten.

»Jeg kan kun håbe, at vælgerne indser, hvor rabiate Enhedslisten er, inden de stemmer dem til magten i Danmarks hovedstad«, siger Jarlov i meddelelsen.

»Enhedslisten i borgerrepræsentationen ligger endnu længere til venstre. De bruger primært deres plads i borgerrepræsentationen til at kæmpe for fri hash og imod Israel. De er komplet uegnede til at få ansvaret for København«, siger Rasmus Jarlov.

Også Venstre overvejer at pege på en ikke-borgerlig overborgmester. Partiet har tidligere over for flere centrale aktører på rådhuset erklæret sig villig til at pege på SF's nuværende sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen ved de såkaldte konstitueringsforhandlinger efter valget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik