Vi glemmer mobilen og iPad'en i lufthavnen

Københavns Lufthavns hittegodskontor får dagligt indleveret glemte smartphones og tablets.

Vi har alle efterhånden en mobiltelefon med os, når vi rejser. Og flere og flere af os har også en såkaldt tablet med i håndbagagen, når vi tager i lufthavnen. Det kan ses i Københavns Lufthavn. De dyrebare udstyr bliver nemlig glemt i stor stil, når passagererne stresser rundt og prøver at få styr på bagage, pas og billetter.

- Vi får omkring to til tre mobiltelefoner ind om dagen som hittegods. Mens det er 3-4 tablets om dagen. Så det er en del, der bliver glemt herude, siger Marie-Louise Lotz, passagerchef i Københavns Lufthavn.
Det er især, når vi haster gennem sikkerhedskontrollen, at vi glemmer at få det hele med.

Derfor har lufthavnen nu oprettet såkaldte stressfri zoner, hvor man i god ro og orden kan få jakken på igen - og forhåbentlig opdage, hvis man har glemt noget. Men kommer man af sted på rejsen uden, er der dog håb:

Efter 24 timer overtager politiet de glemte effekter
- De ting, som bliver indleveret til lufthavnens hittegodskontor, bliver registreret på en online-database på lufthavnens hjemmeside cph.dk. Og der kan man så se, om man kan finde sine ting, siger Marie-Louise Lotz.
Efter 24 timer overtager politiet tingene. Og så er det der, man skal henvende sig for at få mobilen tilbage.

Ærgrelsen over at miste en tro og dyr følgesvend er dog ikke den eneste risiko, man løber, hvis mobilen bliver væk.

- Ud over irritationsmomentet ved at miste en dyr mobil enhed, er det vigtigt, at man ikke efterfølgende skal bekymre sig om cyberkriminalitet, siger påpeger sikkerhedsanalytiker David Jacoby fra Kaspersky Lab.

Hav en adgangskode
- Falder en tablet eller en telefon i de forkerte hænder, så eksisterer der altid en risiko for, at følsomme data såsom login- eller kontooplysninger bliver misbrugt, påpeger David Jacoby.

Det kan dog undgås ved at tage nogle simple forholdsregler, inden det
sker, påpeger han:

-Hav en adgangskode på din smartphone eller tablet, så uvedkommende ikke kan få umiddelbar adgang til data.

Og sørg for at lukke for nummeret på din mobiltelefon, hvis den stjæles. Dermed undgår du at skulle betale for en tårnhøj mobiltelefonregning, som andre har ringet for.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik