Kritiseret lægechef underviser nye psykiatere i medicin

Psykisk syge patienter er gennem længere tid blevet udsat for alt for høje doser antispykotisk medicin på Psykiatrisk Center Glostrup. Og den medicinske metode frygtes at være videreført til nye kommende psykiatere på en række andre hospitaler.

Den klinikchef på Psykiatrisk Center Glostrup, der er kritiseret for den overdrevne og potentielt farlige medicinering, står nemlig for at undervise kommende psykiatere i netop medicinering af psykisk syge.

-Vi overvejer om lige nu om klinikchefen fortsat skal undervise, siger Jeanett Bauer, formand for Dansk Psykiatrisk Selskab, der står for den teoretiske undervisning af psykiatere.

Jeanett Bauer forklarer, at klinikchefen gennem længere tid har undervist læger på et introduktionskursus i uddannelsen til speciallæge i psykiatri. Et kursus der blandt andet omhandler medicinering. Klinikchefen har både undervist læger i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Ifølge Jeanette Bauer skal det retfærdigvis nævnes, at kurset har fået gode evalueringer, men:

- Vi har fået flere henvendelser fra bekymrede kursister, som er blevet undervist i at bruge høje doser medicin, siger Jeanette Bauer.

Dansk Psykiatrisk selskab har også bedt Sundhedsstyrelsen om at lave en kontrolbesøg af uddannelsen for læger under uddannelse til psykiater, fordi selskabet modtog en henvendelse om, at blandt andet uddannelsen i medicinering ikke var i orden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra klinikchefen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik