Indbrudstyvene holder ikke sommerferie i år

Indbrudstyvene venter på at huse og lejligheder bliver de rene gaveboder, når beboerne er rejst på sommerferie. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Sommerferien venter forude for tusindevis af mennesker, men desværre holder indbrudstyvene ikke ferie. I stedet venter de på, at huse og lejligheder bliver de rene gaveboder, når beboerne er rejst væk.

Det giver dem nemlig ro til at bryde ind og tømme stedet for værdier. Som beboer kan man gøre flere ting for at gøre det svært for indbrudstyvene. Det handler selvfølgelig om at få gode låse på døre og vinduer, men andre måder kan også være med til at sikre boligen mod indbrud.

Lederen af indbrudsgruppen på Station Bellahøj, Peer Windolf-Nielsen, siger: "Mange boligejere kan gøre det sværere for tyvene, f.eks. ved at sikre døre og vinduer bedre, lave en aftale med naboen om at kigge efter sin bolig, når man selv er bortrejst og så lade som om, at man er hjemme ved f.eks. at have et tænd- og slukur på lys, tv eller radio.
Man skal gøre det svært for indbrudstyven at komme ind eller gøre ham usikker på, om nogen er hjemme. Er han usikker, vælger han et andet sted eller opgiver sit forehavende".

Lederen af indbrudsgruppen anbefaler, at beboerne i et boligområde generelt er mere opmærksomme på unormale forhold: "Nabohjælp er en af de bedste måder at sikre sit hjem mod indbrud. Få lavet en aftale med naboen om, at de tømmer postkassen og fylder skraldeposen eller stiller bilen eller cyklen i indkørslen, når man er væk. Og er man ude for at lufte hunden eller motionere er det fint, hvis man samtidig er opmærksom på mistænkelige personer eller køretøjer", siger han.

Peer Windolf-Nielsen opfordre borgerne til at ringe til politiet på 1-1-2, hvis man opdager, at der er et indbrud i gang lige nu. Har man oplysninger, der ikke er så akutte, kan der ringes på på 1-1-4.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik