Ingen hjælp til ældre tyveriofre

Der er ingen hjælp at få, hvis ældre udsættes for tyveri af de hjemmehjælpere, som er ansat til at passe på dem. Det har tre borgere måttet sande, efter at de sidste år fik stjålet smykker.

Deres egen forsrikring dækker ikke, fordi der er tale om simpelt tyveri, og kommunen vil heller ikke tage ansvar for erstatningspørgsmålet, selv om det er deres ansatte, og det forarger Ældre Sagens formand i Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Hjemmehjælperen repræsenterer kommunen, og derfor mener jeg, at kommunen bør tage ansvaret for at erstatte de stjålne genstande. Så må de bagefter indkræve pengene hos den pågældende medarbejder. Det er fuldstændig urimeligt, at de ældre skal lades alene i sådan en sag, siger Jens Thorsgaard Larsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Roskilde Kommune, men Ricardo Krogh Pescatori, der er konsulent hos brancheorganisationen Forsikring og Pension, fortæller, at reglerne overlader de ældre og deres pårørende til sig selv.

- Når der er tale om simpelt tyveri som i det her tilfælde, dækker forsikringen ikke, og som arbejdsgiver er man ikke ansvarlig, når en ansat begår noget kriminelt, så den eneste mulighed, de pågældende personer har, er at anlægge civilt søgsmål og forsøge at få pengene ind ad den vej, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik