Britiske asfalt-pirater på spil i Helsingør

Igen i år advarer Nordsjællands Politi folk mod at indgå aftaler med engelsktalende arbejdsmænd, der ringer på i privaten og tilbyder deres arbejdskraft.

Ikke et forår eller en sommer uden engelsktalende arbejdere, der giver tilbud til private om lægning af indkørsler, terrasser eller, som i dette tilfælde, afstribninger af private arealer.

Igen i år advarer Nordsjællands Politi folk mod at indgå aftaler med engelsktalende arbejdsmænd, der ringer på i privaten og tilbyder deres arbejdskraft.

- Tirsdag i denne uge fik vi en anmeldelse fra en borger i Espergærde, der havde fået en henvendelse fra en engelsktalende arbejder, som gav et tilbud på at lave nogle hvide striber i indkørslen, fortæller politiets pressekoordinator Henrik Suhr, til Helsingør Dagblad.

Borgeren på Aage Louis-Hansens Allé i Espergærde kendte dog til politiets advarsler fra tidligere år, og afviste den engelsktalende mand blankt.

Se video: Politiet advarer mod udenlandske håndværkere

Nu kan Helsingør Dagblad bringe fotografier af en af asfaltarbejdernes køretøjer - en engelsk indregistreret afstribningsvogn, som afslører sig selv ved at opfordre bagvedkørende til at køre højre om, når de passerer.

Dagbladets fotograf kørte efter vognen i Espergærde i mandags ved 13.30-tiden, fortsatte gennem Kelleris og derefter til erhvervsområdet i Kvistgård. Da personerne i førerkabinen fandt ud af, at han fulgte efter dem kørte de ind til siden, fortæller fotografen.

Arbejdsvognen kørte ind på parkeringspladser og gennem firmagrunde for at slippe af med forfølgeren. Føreren talte i mobil hele tiden og blev måske guidet rundt i området.

Pressekoordinator Henrik Suhr betegner i øvrigt den reaktion, som borgeren i Espergærde lagde for dagen, som »den helt rigtige«.

- Pas på, tænk jer rigtig godt om. Vi advarer mod de her typer, siger Henrik Suhr, som opfordrer til, at man kontakter politiet, hvis man bliver kontaktet af engelsktalende arbejdere i hjemmet.

- Hvis det er muligt, så kan man se, om man kan få noteret registreringsnummeret på deres bil og give et signalement af dem, siger Henrik Suhr, men nu kan politiet indledningsvis studere fotografierne i Helsingør Dagblad hvor nummerpladerne træder tydeligt frem.

De engelsktalende arbejderes tilbud kan virke fristende. Men ofte stiger prisen voldsomt, når de først er gået i gang med arbejdet.

- Vi har ofte set eksempler på, at det er blevet dyrere, og så har arbejdet tit været så dårligt udført, at det har skullet laves helt om, fortæller Henrik Suhr.

De engelsktalende arbejdere er heller ikke momsregistrerede og arbejder ulovligt. Derfor er det nærmest umuligt at komme efter dem i forbindelse med for dårligt udført arbejde


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik