Ree mister 100 millioner på Cimber-kollaps

Rigmanden Karsten Ree mister omkring 109 millioner kroner på Cimber Sterlings konkurs.

Milliardformuen fortsætter med at skrumpe for den århusianske rigmand Karsten Ree, efter at endnu en af hans investeringer har vist sig at forsvinde i den blå luft.
Cimber Sterlings konkursbegæring koster nemlig rigmanden omkring 109 millioner kroner, skriver business.dk.
Karsten Ree købte 11 procent af aktierne for 55 millioner kroner i december 2009, da Cimber blev børsnoteret. Og da rygterne i 2010 om en forestående konkurs for selskabet tog til, lånte erhvervsmanden flyselskabet omkring 50 millioner kroner.
Ifølge business.dk er de penge aldrig blevet betalt tilbage, samtidig med at aktiekursen er blevet ved med at falde. Det fik da også Ree til at rette en skarp kritik mod selskabet og ledelsen - blandt andet på generalforsamlingen i 2011.
- Jeg har overordentligt svært ved at se, hvad der foregår og overrumples gang på gang af ledelsens dispositioner. Som jeg forstår det, er Cimber Sterling havnet i et blodrødt hav af ulykkeligheder, sagde Karsten Ree ifølge dagbladet Børsen.
Siden ukraineren Igor Kolomojskij og hans selskab Manswell købte omkring 70 procent af Cimber Sterling, har Karsten Ree dog holdt kritikken tilbage.
Det er ikke første gang, at Karsten Ree taber penge på en investeringer. Han puttede mere end 800 millioner kroner i Amagerbanken, som siden krakkede.
Karsten Ree har først og fremmest tjent sine penge på Den Blå Avis, som han i 2008 solgte til eBay for 2,1 milliarder.
De uheldige investeringer har også betydet, at han ikke længere er blandt Danmarks rigeste personer. På Berlingske Nyhedsmagasins seneste årlige liste fra 2011 over de 50 rigeste danskere blev offentliggjort, var han ikke længere med.
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik