Vi bruger cookies!

tv2lorry.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.tv2lorry.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

Agurkesuppe med yoghurt og grillet fjæsing
 
Mere information

Agurkesuppe med yoghurt og grillet fjæsing

03-05-12 14.19

Lounge 1 |
Af Adam Aamann

4 personer

Ingredienser:
8 små fjæsingfileter
1 agurk
1 lille bundt dild
1 fed hvidløg eller et lille bdt ramsløg
5 dl yoghurt 3% eller tykmælk
Evt. lidt kommen eller spidskommen
Saft af 1 citron
Lidt koldpresset rapsolie
Salt og friskkværnet sort peber
En håndfuld vilde urteskud – ramsløg, sødskærm, dild, kørvel og/eller skovsyre

Fremgangsmåde:
Fjæsing
Begynd med at pudse fjæsingfileterne for rester af bugben og finner. Drys med lidt salt og sæt dem på køl indtil servering.

Agurkesuppe
Del agurken på langs og skrab kernerne ud. Del agurken i fire stykker og snit tre af dem i grove stykker og den sidste del i små fine tern. Drys de fine agurkestykker med lidt salt og sæt på køl.

Pluk dilden fra stilkene og tag lidt kønne toppe fra til anretning.

Blend resten af agurken med hvidløg, dild og yoghurt eller tykmælk. Hæld det evt. igennem en sigte. Smag til med salt, peber, knust kommen eller spidskommen og citronsaft. Husk, at smagen af hvidløg vil udvikle sig, så tilfør først mere hvidløg, når suppen har trukket lidt. Sæt på køl til spisetid.

Servering:
Varm grill eller grillpande op, til den er meget varm. Stryg fjæsingfilterne let med olie på skindsiden, og grill dem med skindet nedad i ca. 2 minutter, uden at flytte eller vende fiskene. Vend én gang til sidst og grill færdigt i 30 sekunder på kødsiden. Læg de færdige fileter på et fad, vend med den sidste dild og krydr med friskkværnet sort peber.

Smag kort på suppen og justér evt. smagen. Hæld suppen op i dybe tallerkener eller små skåle. Læg et par fjæsingfileter ved. Top op med de sprøde, saltede agurketern og de spæde urter.

Tips:
Du kan med held grille makrel, knurhane eller sågar friske sildefileter i stedet for fjæsing. Hvis du vil gøre suppen mere kompleks, kan du udskifte hvidløg med ramsløg, blende et par spiseskefulde rygeost 10% i yoghurten og fintsnitte et par radisser til at krone serveringen.



Seneste 10 udsendelser