Vi bruger cookies!

tv2lorry.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.tv2lorry.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>


Lounge - Ekstra
Grillet aubergine med tunsauce Varm hummer med rosa pebersauce Chokoladekage med rom og chili Torsk, kapers og bladselleri Helstegt kylling "butterfly”med Karl Johan og havtorn Mamsens æblekage Blomkålspizza Fiskemousse på selleribøf English Muffins Kylling med bagte rabarber og agurke-radisesalat Thai-inspireret kyllingesuppe med varme krydderier og grillet ingefær Stegt mørksej - serveret med sorte ris og wakametang Dampet rokkevinge med bacon og kapers Spinat-bygotto med Vesterhavsost, basilikum og radisser Aladdins overflod Rå chokoladekage Frisk makrel i rød sauce Cheesecake-marmorerede brownies Agurkesuppe med yoghurt og grillet fjæsing Hornfisk-rillette med dampet asparges og ramsløgspesto Dampet bulgur med urter og muslingeragout Stenbiderrogn på ristet rugbrød med avocado, rygeost, radiser og purløg Stegt smelt med wasabi-sauce Laksefrikadeller og salat med stenbiderrogn Stegt rødfisk med chili/vanilje-sauce Stegt torskerogn med grøn mojo-sauce og stegte rodfrugter Grisesylte med karry, chili og allehånde Julekonfekt Hindbærmuffins med hindbærmarengs Stegt fasanbryst med druer og korender Stegt andebryst med kvæde- og butternut-chutney Grøn kærlighed Ovnstegt makrel med efterårsgrønsager, paradisæbler, simonekål og jordskokker Chok'o'orange Stegt kalvelever med rød garniture Hotdogs med rå sauerkraut Hornfisk på arabisk med løgsalat og nye kartofler i løvstikke Rabarberglaserede kartofler Ristede gnochetti med courgetter, feldsalat, parmesan og stegte citroner Sprødstegte poussiner med sukkerærter og kartofler i estragon- og anjos-sauce Hot Noodles Instant til 2 Jan Hurtigkarls stegte ørred med spidskål og peberrodssmør Joseph Sinaki tilbereder lam med bladselleri Slip slikket! Umahro Cadogan laver alternative søde sager Jan Hurtigkarl laver porre- og jordskok-suppe med karry og brødcroutoner Okseragout af Søren Ejlertsen Søren Ejletsen tilbereder forårsruller og bønnesalat Umahro Cadogan tilbereder alternativ julemad Jan Hurtigkarl tilbereder dampet skærising med østers i persillesky Krydderkage (Raw Cake) af Caroline Fibæk Jan Hurtigkarl tilbereder vildandebryst med tranebær og perleløg Paul Cunninghams Apple Pie Jan Hurtigkarl tilbereder stegt fjæsing Markus Grigo bager chokoladekage Jan Hurtigkarl tilbereder braiseret kalveskank Jan Hurtigkarl tilbereder marokkansk ande-tagine Søren Ejlertsen tilbereder skinkewok med persillerødder og majs
Agurkesuppe med yoghurt og grillet fjæsing
 
Mere information

Agurkesuppe med yoghurt og grillet fjæsing

03-05-12 14.19

Lounge |
Af Adam Aamann

4 personer

Ingredienser:
8 små fjæsingfileter
1 agurk
1 lille bundt dild
1 fed hvidløg eller et lille bdt ramsløg
5 dl yoghurt 3% eller tykmælk
Evt. lidt kommen eller spidskommen
Saft af 1 citron
Lidt koldpresset rapsolie
Salt og friskkværnet sort peber
En håndfuld vilde urteskud – ramsløg, sødskærm, dild, kørvel og/eller skovsyre

Fremgangsmåde:
Fjæsing
Begynd med at pudse fjæsingfileterne for rester af bugben og finner. Drys med lidt salt og sæt dem på køl indtil servering.

Agurkesuppe
Del agurken på langs og skrab kernerne ud. Del agurken i fire stykker og snit tre af dem i grove stykker og den sidste del i små fine tern. Drys de fine agurkestykker med lidt salt og sæt på køl.

Pluk dilden fra stilkene og tag lidt kønne toppe fra til anretning.

Blend resten af agurken med hvidløg, dild og yoghurt eller tykmælk. Hæld det evt. igennem en sigte. Smag til med salt, peber, knust kommen eller spidskommen og citronsaft. Husk, at smagen af hvidløg vil udvikle sig, så tilfør først mere hvidløg, når suppen har trukket lidt. Sæt på køl til spisetid.

Servering:
Varm grill eller grillpande op, til den er meget varm. Stryg fjæsingfilterne let med olie på skindsiden, og grill dem med skindet nedad i ca. 2 minutter, uden at flytte eller vende fiskene. Vend én gang til sidst og grill færdigt i 30 sekunder på kødsiden. Læg de færdige fileter på et fad, vend med den sidste dild og krydr med friskkværnet sort peber.

Smag kort på suppen og justér evt. smagen. Hæld suppen op i dybe tallerkener eller små skåle. Læg et par fjæsingfileter ved. Top op med de sprøde, saltede agurketern og de spæde urter.

Tips:
Du kan med held grille makrel, knurhane eller sågar friske sildefileter i stedet for fjæsing. Hvis du vil gøre suppen mere kompleks, kan du udskifte hvidløg med ramsløg, blende et par spiseskefulde rygeost 10% i yoghurten og fintsnitte et par radisser til at krone serveringen.



Lounge - seneste
1 2 Næste