10 år efter eksklusivt køb: Nu opføres 160 luksusboliger ved Kronborg

Pensionskasser købte i 2007 en attraktiv byggegrund ved Gummistranden i Helsingør. Prisen var høj og markedet nedadgående - men nu skal der bygges luksuslejligheder.

Udsigt over Kronborg Slot og Øresund.

Historiens vingesus for venstre øre, og imaginære kanonskud over sundet på højre. Alt sammen pakket ind i eksklusiv luksus i et strand-lignende miljø.

Det lyder utroligt, og det er da heller ikke for ingenting, at byggegrunden ved Helsingør Strand kan anses for at være tæt på Danmarks bedst beliggende byggegrund.

Nu skal der endelig opføres omkring 160 boliger på grunden.

quote Det generelle marked er mere positivt, end det har været i en årrække. Det er i bund og grund forklaringen på, at projektet skal realiseres

Willy Rasmussen, stifter og adm. direktør, WR Entreprise 

Det sker, efter byggegrunden har stået tom i omtrent 10 år og tabt millioner af kroner i værdi. Men entreprenørvirksomheden WR Entreprise har nu fundet smøreolien frem, og er så småt ved at køre maskinerne i stilling for at opføre boligerne, der skal fordeles på 25 blokke på stranden. 

Projektet hedder, meget passende, Kronborg Strand og er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema.

- Det generelle marked er mere positivt, end det har været i en årrække. Det er i bund og grund forklaringen på, at projektet skal realiseres, siger Willy Rasmussen, der er stifter og administrerende direktør i WR Entreprise, til JP Finans.

Byggegrunden, der fylder 15.500 kvadratmeter, bliver for alvor travl i slutningen af året, hvor entreprenørvirksomheden forventer at gå i gang.

Sådan kommer boligerne på Kronborg Strand til at se ud. Her set fra strandsiden
Sådan kommer boligerne på Kronborg Strand til at se ud. Her set fra strandsiden
Foto: Arkitema Achitects

Stort tab bag eksklusivitet

Tilbage i 2007, kort før finanskrisen, blev grunden købt af Helsingør Kommune til den svimlende sum af 135 millioner kroner. Efter flere nedskrivninger var værdien i 2015 opjort til at være 77,5 millioner kroner.

Bag købet står Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger (PBU) og PFA, ligesom Willy Rasmussen, der skal bygge på den attraktive grund, ejer seks procent af aktierne i boligprojektet gennem sit holdingselskab.

Ifølge Willy Rasmussen bliver det ikke nemt at få hele tabet hjem igen, men ejerne mener, at prisniveauet på markedet giver anledning til at bygge nu. Da finanskrisen brød ud, blev hele projektet sat på pause.

quote De købte den lige præcis på tidspunkt, hvor tingene var dyrest, og alle troede, at det bare buldrede derudaf. Og så gik verden i stå

Johannes Hecht-Nielsen (V), fmd. Teknik- Miljø- og Klimaudvalg, Helsingør Kommune

I Helsingør Kommune anerkender man, at prisen nok var for høj.

- De gav jo helt ærligt nok lidt for mange penge for den grund. De købte den lige præcis på tidspunkt, hvor tingene var dyrest, og alle troede, at det bare buldrede derudaf. Og så gik verden i stå, siger formand for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget i Helsingør Kommune, Johannes Hecht-Nielsen (V), til JP Finans. 

Glæder sig over projektstart

Han glæder sig over, at det nu ser ud til, at grundens ejere vil sætte gang i projektet.

- Kronborg Strandby har en fantastisk beliggenhed og udsigt, og den har alle muligheder for at tiltrække folk til Helsingør. Den type boliger er karakteriseret ved ikke at være helt billige, og boligerne må være attraktive for det lidt mere velhavende segment, siger Johannes Hecht-Nielsen til avisen, og håber, at boligerne også vil tiltrække børnefamilier.

quote Kronborg Strandby har en fantastisk beliggenhed og udsigt, og den har alle muligheder for at tiltrække folk til Helsingør

Johannes Hecht-Nielsen (V), fmd. Teknik- Miljø- og Klimaudvalg, Helsingør Kommune

I Helsingør går byggegrunden, som skal huse Kronborg Strandby, under navnet Tretornsgrunden. Grunden ligger ud til Gummistranden, hvis navn ikke klinger lige så eksklusivt som Kronborg Strandby.

Navnene stammer ifølge JP Finans fra dengang fabrikken Tretorn, der blandt andet producerede gummistøvler, havde en gummifabrik på adressen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik