Vi bruger cookies!

tv2lorry.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.tv2lorry.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

Grillet pighvar med courgetter med vanilje-mayonaise og roser
Foto: Lorry
Jan Hurtigkarl tilbereder grillet pighvar
Mere information

Grillet pighvar med courgetter med vanilje-mayonaise og roser

05-07-12 13.50

SommerLorry |
Opskrifter af Jan Hurtigkarl

Ingredienser
300 – 400 g hel pighvar pr. kuvert.
1 courgette
3 spsk. god olivenolie
Lidt skovsyre
1 rose ubehandlet og usprøjtet

Tilberedning
Pighvarren renses og skæres ud i koteletter og vendes med olivenolie og frisk timian.

Det er vigtigt, at grillen er meget varm og smurt godt med olie, før du lægger pighvarstykkerne på. Pighvarstykkerne grilles, til de er brune, vendes og grilles færdig på den anden side. Fisk skal helst kun vendes en gang!
Courgetterne smøres med olie og krydres og grilles på begge sider sammen med pighvarren.

Mayonaise

Ingredienser

2 vaniljestænger
3 æggeblommer
2 spsk. riseddike
3 dl. solsikkeolie
Citron saft
Salt og peber

Tilberedning
Rør æggeblommerne seje med salt, pisk sennep og riseddike samt vanilje korn. Derefter røres blandingen op med en tynd stråle solsikkeolie, lidt af gangen. Smag til med salt og citronsaft. Mayonaisen skal være let flydende.

Anretning
De grillede pighvarstykker anrettes med courgette, chiffonade af de skyllede rosenblade og anis isop og vaniljemayonaise.