App er borgernes våben mod ulovlige valgplakater

Både Københavns Kommune og Allerød Kommune giver borgerne mulighed for at anmelde ulovligt ophængte valgplakater med en ny app.

Det er typisk tip om manglende gadebelysning, regstreringer aif bjørneklo og huller i vejen, som borgerne bruger kommunernes apps til.

Men i forbindelse med valgkampen kan borgere i Allerød Kommune og Københavns Kommune også bruge appen til at anmelde valgplakater, der hænger ulovligt.

-Det har faktisk gjort det hele meget nemmere. I stedet for jeg modtager en masse sms’er og beskeder på Facebook, er der nu et system, hvor man kan tjekke, om der er noget om problemet, siger Miki Dam Larsen, der er folketingskandidat hos Socialdemokratiet og viceborgmester i Allerød Kommune.

Borgerne bruger appen Allerød Borgertip, hvor et billede og markering af valgplakatens placering hjælper kommunen med at finde frem til synderne.

Ny app giver borgere mulighed for at tippe om valgplakater, der hænger ulovligt.

Giv et praj

TV 2 Lorry har modtaget mange henvendelser fra borgere, der er utilfredse med ulovligt ophængte valgplakater.

Hos Københavns Kommune fortsætter man med at kommer klagerne i møde ved at give borgerne mulighed for at konkretisere klagerne i appen ”Giv et praj”.

Ifølge Miki Dam Larsen fra Socialdemokratiet er der flere årsager til, at der vil være plakater at klage over i fremtiden:

- Vi er så mange frivillige, at der altid er nogen, der mistforstår noget. Eller der sker det, at plakaterne får trykket de nederste plakater ned. Jeg brugte hele min søndag på at rette plakater op, der sad forkert, siger Miki Dam Larsen.

Valgplakaterne og det materiale, der er brugt til ophængning af plakater, skal tages ned igen senest otte dage efter valgdagen. Der er valg til Europa-Parlamentet den 26. maj og folketingsvalg den 5. juni.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik